Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Primul oraș din România care are transport în comun exclusiv electric. Primarul a reușit să cumpere 20 de autobuze accesând fonduri europene 

Transportul în comun exclusiv electric a devenit realitate astăzi, în România, întrucât un oraș a introdus, în urmă cupuțin timp, în circulație 20 de autobuze electrice, ce au fost cumpărate cu fonduri europene. 

Primul oraș din România care are transport în comun exclusiv electric

Astfel, în urma acestei realizări, Turda este primul oraș din România care se bucură de transport în comun exclusiv electric. De asemenea, a fost înființată și o nouă societate de transport local, Transport Urban Public (TUP, al cărei acționar unic este Consiliul Local.

Primarul orașului Turda, Cristian Matei, a explicat că cele 20 de autobuze electrice care compun flota noii societăți au dotări moderne, cu camere de supraveghere video, sistem GPS, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, Wi-fi și sistem de e-ticketing, potrivit Mediafax. Toate acestea au costat 50,1 milioane de lei (10,6 milioane de euro).

Potrivit primarului, începând cu anul 2020 se vor introduce cardurile electronice care vor fi distribuite gratuit și vor înlocui vechile abonamente.

Cristian Matei a spus că a fost nevoie de înființarea unei noi companii, care să fie subordonată Consiliului Local Turda, deoarece transportul public era asigurat, până acum, de un operator privat.

"S-a realizat un studiu de oportunitate din care a reieșit că, pentru accesarea de fonduri europene, este indicat să fie un operator public de transport în comun în Turda, aparținând municipalității”, a precizat edilul, potrivit sursei citate.

Biletele și abonamentele pentru transportul în comun nu vor crește, iar traseele și orarul de circulație vor rămâne aceleași după înființarea noii companii de transport public Turda.

Recomandari