Antena Căutare

Profesia de inginer e din nou la modă în România

Profesia de inginer e din nou la modă în România, iar pregătirea tehnică înseamnă şansa la un job bine plătit, atât în ţară, cât şi în străinătate. Dovadă sunt cei peste 3500 de tineri, care au aruncat astăzi în aer toca de absolvent.

Profesia de inginer e din nou la modă în România, iar pregătirea tehnică înseamnă şansa la un job bine plătit, atât în ţară, cât şi în străinătate. Dovadă sunt cei peste 3500 de tineri, care au aruncat astăzi în aer toca de absolvent.

Ca la un concert sau ca la o adevărată petrecere au sărbătorit studenţii politehnişti absolvirea facultăţii. Toţi lasă în urmă sesiunile grele cu examene la programare, electronică şi calculatore şi privesc încrezători spre un nou capitol din viaţa lor.

A venit momentul în care toate cunoștințele acumulate pe băncile facultății să fie puse în practică. Şi să fie legitimate în fața angajatorilor. Angajatori români, speram noi, pentru că în acest moment avem nevoie de 400 de mii de ingineri în România pentru dezvoltarea economică.

Înainte de anii 90, toţi absolvenţii de liceu visau să fie ingineri, economişti, medici sau avocaţi. Apoi au apărut facultăţi noi, adaptate la schimbările din societate. Adolescenţii au vânat ani la rând un loc la Arhitectură, Jurnalism sau Limbi Străine, în timp ce pe piaţa muncii s-a adâncit nevoia de specialişti în domeniile tehnice. Aşa se face că acum un post de inginer e din nou la modă şi e şi bine plătit. Un manager de proiect în IT poate câştiga şi 5000 de euro în România, iar un inginer auto peste o mie de euro. În străinătate, însă, aceeaşi diplomă le poate asigura salarii duble.

Oferte salariale pentru inginerii din România:

  • Manager de proiect IT - 5.000 de euro
  • Inginer aerospaţial - 2.000 de euro
  • Analist sistem - 1.500 de euro
  • Inginer auto - 1.000 de euro
  • Inginer Chimist - 1.000 de euro

Universitatea are 23 de mii de locuri de muncă pe care le oferă absolvenților și cea mai mare oferta dupa 89. E o cerere extraordinara de ingineri. E important să ținem în țară de ei.

Din ce în ce mai mulţi studenti sunt angajaţi deja la marile companii din România.

Nu doar banii conteaza pentru ei. Să fii aproape de familie e o opţiune în alegerea jobului. Daniel şi Adina au venit la absolvire cu bebeluşul lor, care s-a născut chiar în timpul sesiunii de iarnă a mamei.

Festivitatea a fost pentru unii prilej de emoţii maxime. Florin s-a întors din America cu un cadou "de absolvire" pentru iubita lui. Acesta a cerut-o în căsătorie chiar pe scenă.

Cea mai aglomerată vară pe Aeroportul Otopeni... Flyboard, cea mai la modă distracţie pe apă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x