Antena Căutare

Protest în București. Alergicii la ambrozie: „Nu e un moft, nu e o modă, este un chin...”

Duminică, în Parcul Kiseleff, a avut loc evenimentul „Viaţa fără ambrozie”, eveniment unde mai multe persoane alergice la ambrozie au protestat pentru a trage un semnal de alarmă. Aceștia spun că legea pentru combaterea ambroziei nu se aplică.

Duminică, în Parcul Kiseleff, a avut loc evenimentul „Viaţa fără ambrozie”, eveniment unde mai multe persoane alergice la ambrozie au protestat pentru a trage un semnal de alarmă. Aceștia spun că legea pentru combaterea ambroziei nu se aplică.

Potrivit organizatorilor, peste 500.000 de români sunt alergici a acestă plantă. În același timp proximativ 80% din cei care intră în cabinetul unui alergolog sunt diagnosticaţi cu alergie la ambrozie, spune aceasta.

Evenimentul „Tu știi cum arată ambrozia?” este parte din campania „Viața fără ambrozie”. Organizatorii au ca scop creșterea gradlui de conștientizare a necesității aplicării legii care combate ambrozia.

Ionela Năstase, organizatoarea evenimentului, susține că: „Nu e un moft, nu e o modă, este un chin pentru trei luni pe an, începând din august, până în luna octombrie, inclusiv. (...) Mai e ceva, eu am momente în timpul verii când mă baricadez în casă şi atunci îmi spun că ţara în care eu închid ferestrele şi uşile ca să mă feresc de ambrozie este o ţară greşită. (...) Dacă e o buruiană undeva în Corbeanca, eu strănut aici. Pentru că simptomele sunt destul de dure, medicii spun că alergia netratată poate să ducă la astm”.

Protest în București. Alergicii la ambrozie: „Nu e un moft, nu e o modă, este un chin...”

Citește și: Alergia la ambrozie face ravagii. Schema celui mai eficient tratament

Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia

Potrivit ziare.com, legea este realizată în scopul distrugerii ambroziei și prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, cailor ferate, cursurilor de apa, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole vor desfășura periodic, cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau ale lucrări și metode specifice.
Aceste măsuri se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a ambroziei.
Beneficiarii lucrărilor de construcții au obligația că pe terenurile afectate de lucrări să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării sau răspândirii ambroziei. Fiecare proprietar, stat sau privat, trebuie să-și întrețină terenurile, să nu le lase în paragină.
Amenzile sunt cuprinse între 750 și 5000 de lei-în cazul persoanelor fizice și între 5.000 și 20.000 de lei, în cazul celor juridice.

Citește și: Alergiile de toamnă. Cum le putem evita și care sunt cele mai eficiente metode de a ameliora simptomele

Aeroportul Băneasa va fi redeschis! Terminalul a fost deja consolidat la exterior, iar în interior lucrările vor începe ... Mehedinţi: Tren de marfă deraiat între staţiile Ergheviţa şi Valea Albă; traficul feroviar este blocat, pasagerii fiind ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x