Antena Căutare

Protest la Cluj: "2009 - sa traiti bine, 2010 - sa traiti 25%, 2011 - mai traiti?"

Peste 50 de membri ai Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar clujean protesteaza in fata Prefecturii Cluj, fata de asumarea raspunderii Guvernului pentru Legea educatiei. Ei au o pancarta pe care scrie "2009 - sa traiti bine, 2010 - sa traiti 25 la suta, 2011 - mai traiti?".

Sindicalistii, care s-au adunat in jurul orei 12.00, fluiera sub geamurile Prefecturii si scandeaza "Vrem o lege pentru noi, legea voastra e gunoi", "Jos Guvernul inuman, jos Basescu dictator".

De asemenea, protestatarii poarta o pancarta cu poza lui Basescu in uniforma de comandant de nava pe care scrie "Cel mai mare «distrugator» al Romaniei".

Presedintele SLIPC, Lucia Cojocaru, a declarat ca actiunea este indreptata impotriva asumarii raspunderii Guvernului pe Legea educatiei, in conditiile in care sindicalistii sustin ca legea ar fi trebuit dezbazuta in Parlament, fiind una organica si cu efecte pe termen lung asupra educatiei.

"Nu suntem de acord cu asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei, ci trebuia sa aiba loc o dezbatere parlamentara. Au fost depuse la aceasta lege peste 1.200 de amendamente, chiar si noi am depus peste 150, iar acestea dupa asumare o sa fi pierdute", a spus Cojocaru, potrivit Mediafax.

Potrivit acesteia, numarul redus de protestatari fata de cel estimat initial, de 300-400 de persoane, este cauzat de "presiunile" directorilor de scoli care nu au lasat cadrele didactice la actiunea de protest.

O delegatie a SLIPC ii va inmana un memoriu subprefectului de Cluj Vasile Cozma.

Sursa: Jurnalul National

Sindicatele vor greva generala luni, intre 12.00 si 16:00... VIDEO! Vasile Blaga a preluat "succesurile" de la EBA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x