Raed Arafat, mesaj profund pentru toți românii: "Acum, de Paște stăm acasă, ca la anul să putem sta cu toții împreună"

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a vorbit la Observator despre pandemia de coronavirus. Secretarul de stat a transmis mai multe mesaje românilor.

Raed Arafat, mesaj profund pentru toți românii: "Acum, de Paște stăm acasă, ca la anul să putem sta cu toții împreună"

Doctorul Raed Arafat, șeful Departamentului Pentru Situații de Urgențe recomandă respectarea măsurilor impuse. Invitat la Observator, prin video call, secretarul de stat a transmis mai multe mesaje adresate tuturor românilor.

"Pot să apară decese în următoarele 14 zile, de aceea oamenii trebuie să respecte toate recomandările. Problemele încă nu s-au terminat. Fie acest virus o să o ia în sus și numărul o să crească, dacă nu respectăm măsurile impuse", spune Arafat.

Secretarul de stat atrage atenția asupra faptului că urmările pot fi la fel de grave ca în Italia și Spani, dacă cetățenii nu vor respecta recomandările autorităților

"Urmările pot fi ca și în Italia și Spania și vârful poate să se mute către o altă perioadă. Poate să se ducă către luna iunie și să fie mult tot mai multe cazuri."

De asemenea, subliniază faptul că este vorba despre o urgență medicală, care trebuie respectată și luată în serios.

Dacă spunem să stați acasă înseamnă că trebuie să repectați, pentru că nimeni nu are niciun interes să recomade acest lucru, dacă el nu ar fi grav. Există o urgență medicală care ne impune aceste reguli.

În Joia Mare, românii au uitat de pandemie. Aglomerație mare în pieţe şi magazine

Întrebat de Sandra Stoicescu, ce le transmite românilor, mesajul mesajul doctorului Arafat a fost unul profund.

"Ca să aibă Sărbători fericite anul viitor, trebuie ca anul acesta să stea acasă. Să nu primească vizitatori. În familie, cât mai puțin expuse persoanele în vârstă. Altfel la anul în loc să sărbătorească își vor aduce aminte de cei decedați. Situația nu este deloc simplă. Acum stăm acasă ca la anul să stăm cu toți împreună. Îi rog pe toți să-l ia așa cum spun. "

Urmăriți toate intervenția pe care a avut-o Raed Arafat. în cadrul Observatorului de la ora 19.00, accesând clipul video de mai sus.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri