Antena Căutare

Reportaj cu camera ascunsa! Prin ce trece o persoana infectata cu HIV la medic si la salonul de cosmetica

Pana unde merge discriminarea in cazul persoanelor diagnosticate cu HIV? Ca sa afle asta, reporterii Observator au facut un experiment, cu o camera ascunsa. Au descoperit ca o simpla consultatie la dentist sau o programare la un salon de cosmetica sunt pentru o astfel de persoana o adevarata aventura. Se lovesc de temerile angajatilor, chiar asistenti si medici, dar si de prejudecatile celorlati clienti. Daca vor sa se angajeze, de exemplu, intr-un salon de infrumusetare, atunci chiar ca toate usile sunt inchise.

Un reporter de la Observator a incercat sa vada cu ce probleme se confruntã o persoanã diagnosticatã cu HIV. Si-a facut o programare la dentist si la saloanele de cosmeticã. Dupa ce au fost stabilite programãrile le-a spus angajatilor ca are virusul HIV.

Dupa cateva secunde de tacere, asistenta a sunat medical dentist. “Veniti maine la consultatie ca trebuie oricum sa vada radiografia si daca este ti þine de chirurgie, atunci noi nu facem aici chirurgie”, a raspuns asitenta. Asta desi ceva mai devreme i-a spus reporterului ca, daca este nevoie de o interventie chirurgicala, se poate face cu usurinta.

La saloanele de cosmetica, aceeasi problema. Numai in cele cu preturi piperatesunt primiti si cei infectati cu HIV pentru ca majoritatea materialelor sunt de unica folosinta si totul este sterilizat. Astfel, riscul de infectare este minim.

Daca este dificil sa-ti faci o programare la cosmetica, si mai dificil este sa te angajezi intr-un astfel de salon. Desi internetul este plin de anunturi ale angajatorilor care sunt in cautarea unei coafeze sau manichiuriste, atunci cand vrei sa stabilesti un interviu si le spui despre problema ta, situatia se schimba radical.

"Sa vorbesc si cu asociatul meu" este, se pare, scuza principala pe care o folosesc toti angajatorii atunci cand vor sã se eschiveze. Niciunul nu face discriminare, dar nici angajari.

Un suporter al Universitatii Cluj a fost lovit de o masina chiar pe trecerea de pietoni... Mos Nicolae vine cu zapada in aproape toata tara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x