- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Revelion 2019. Tradiții și superstiții pentru noroc în dragoste. La cumpăna dintre ani, este un moment magic în care dorințele noastre pot deveni realitate.
Revelion 2019. De Anul Nou, oamenii trebuie să țină seama de anumite reguli pentru a atrage bunăstarea și fericirea. Superstițiile datează din cele mai vechi timpuri și până în prezent.
La români, conform tradiției, în noaptea de Anul Nou românii trebuie să facă cât mai mult zgomot pentru a alungă toate spiritele rele.
Revelion 2019. Tradiții și superstiții de Revelion
În ultima zi din an, cât și în prima zi a celui nou este bine să nu facem cheltuieli și să nu aruncăm nimic din casă (inclusiv gunoiul) deoarece, o data cu el, aruncăm afară din casă și norocul.
De asemenea, nimeni nu trebuie să aibă nicio datorie pe când începe noul an. În caz contrar, aceștia vor rămâne datori întreg anul.
De asemenea, o bine cunoscută superstiție spune că prima persoană care va trece pragul casei în prima zi din an ne va influența tot anul. Conform tradiției, persoanele cu părul blond sau roșcat aduc ghinion în timp ce cele brunete aduc noroc.
Dacă prima persoană care intră în casă este bărbat, anul va fi plin de noroc, în timp ce dacă femeile intră primele, acesta va fi plin de ghinion.
Revelion 2019. Tradiții și superstiții pentru noroc în dragoste
Pentru a avea parte de noroc în dragoste, conform tradiției populare, fetele nemăritate pun în Ajunul Anului Nou un fir de busuioc într-un vas cu apa, o ramură de măr și un ban. Dimineața, fetele își vor visa alesul cu care urmează să se căsătorească.
La miezul nopții, ușa casei trebuie să fie deschisă, permițând astfel anului vechi să iasă, în timp ce cel nou să între.
Un alt obicei care vorbește despre dragoste, preluat mai nou și de români, este sărutatul sub vâsc este practicat în noaptea dintre ani, fix la ora 12 nopatea, de către îndrăgostiți. Aceștia cred că astfel vor fi însoțiți de dragoste întreg anul.
Bătrânii spun că la trecerea dintre ani este bine că fiecare persoană să poarte o haină nouă dar și ceva roșu, ori o altă culoare veselă pentru a atrage toate energiile pozitive.
În noaptea dintre ani dar și pe 1 ianuarie nu se plânge. Conform tradiției, persoanele care plâng în prima zi a anului vor avea un an plin cu evenimente triste.
Printre cele mai frumoase obiceiuri pe care românii le au în noaptea de Anul Nou dar și în prima zi a noului an, colindele joacă un rol extrem de important. Printre acestea trebuie neapărat să amintim Sorcova și Plugusorul.
Însă poate cea mai importantă tradiție la cumpăna dintre ani este să ne punem o dorință și să credem cu tărie că în Noul An ni se va îndeplini.
La mulți ani, 2019. Când se merge cu Plugușorul in Romania... Caz șocant înainte de Anul Nou! Un bebeluș nou născut a fost găsit mort în tomberon! Dezvăluiri cutremurătoare ale celor...