Rezultate PISA 2018. Geografia din nou materie de examen la Evaluare și BAC, din cauza rezultatelor dezastruase în domeniul „Științe”

Societatea de Geografie din România, după rezultatele la PISA 2018, a cerut reintroducerea Geografiei ca materie de examen pentru Evaluare Națională și Bacalaureat. Neregulile din învățământ au devenit tot mai evidente după afișarea rezultatelor PISA.

Geografia din nou materie de examen la Evaluare și BAC

Rezultate PISA 2018 au alarmat Societatea de Geografie din România. Aceștia cer ca Geografia să fie din nou materie la Evaluare Națională și Bacalureat. Acesția susțin că testul PISA îşi propune, printre alte aspecte, să evalueze „alfabetizarea ştiințifică”.

“Testarea PISA, la care România participă încă din septembrie 2000, acoperă trei domenii principale: Matematică, Lectură și Științe. Testarea își propune, printre altele, să evalueze ‘alfabetizarea științifică’. Dar Geografia, ca știință, în actualul sistem de învățământ românesc, nu este inclusă în domeniul de competențe ‘Matematică și Științe’, alături de fizică, biologie și chimie, așa cum se întâmplă în țările europene”

Citește și: Rezultate PISA 2018: Dezastru în învățământul din România! Procentul analfabetismului funcțional a crescut la 44%

Rezultate PISA 2018. Geografia din nou materie de examen la Evaluare și BAC

Printre solicitările Societății de Geografie din România se numără reintroducerea Geografiei ca disciplină la examenul de Evaluare Naţională și la Bacalaureat, la toate filierele şi profilurile.

Este de reținut faptu că Legea educației prevede pentru elevii de clasa a VII-a un examen transdisciplinar la “matematică și științe”, însă copiilor nu le-a fost predat transdisciplinar, iar în Parlament există un proiect de lege de amânare a acestei examinări

Citește și: Schimbări uriașe pentru elevi, în curând! Ce anunță ministrul Educației: „Sunt măsuri imediate”

PISA evaluează în cazul Geografiei:

localizarea,

orientarea în teren,

lucrul cu harta,

modificarea stratului de ozon,

încălzirea climatică generală,

riscurile climatice și demografice actuale,

unități de măsură ale timpului,

observarea unor elemente ale mediului înconjurător,

diversitate culturală etc.”, explică profesorii de geografie.

Sursa: edupedu.ro

Citește și: Modele subiecte BAC 2020, publicate de Ministerul Educației. Ce poate pica în 2020

Ultimele știri