Antena Căutare

Vești bune de la autorități! România va produce măști FPP2 și ventilatoare

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi seara, că de la sfârșitul lunii aprilie, România va produce măști FFP2 și că există negocieri pentru producerea de ventilatoare de respirație, necesare intubării celor aflați la terapie intensivă.

Vești bune de la autorități! România va produce măști FPP2 și ventilatoare
Romania incepe sa produca masti FPP2 si ventilatoare | Pexels

Orban a precizat faptul că nu toți pacienții de la terapie intensivă au nevoie de ventilatoare. Acesta a menționat că România are, în acest moment, suficiente aparate pentru a face față.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acesta a vorbit și despre producerea ventilatoarelor la noi în țară și a anunțat că sunt deja discuții avansate cu grupul Renault-Dacia.

Vom produce și ventilatoare. La ora actuală avem încredere că vom reuși să achiziționăm ventilatoare într-o cantitate importantă. Însă nu am stat numai în aceste căutări, am căutat să găsim surse sigure pentru ventilatoare. La ministerul Apărării este în curs de realizare un prototip de ventilator care va fi un produs autohton.

Primul ventilator românesc pentru cazuri de insuficienţă respiratorie a trecut de prima etapă de omologare și va fi testat pe pacienți​

De asemenea am avut discuții. Și le mulțumesc celor de la grupul Dacia- Renault. Am avut discuții și avem două variante de a începe producția de ventilatoare. Fie pe un prototip francez, fie pe baza unui proiect care a fost pus la dispoziția noastră de către o importantă companie americană.

Există de asemenea eforturi care se fac și de diferite companii și la Timișoara și la Târgu-Mureș, pentru a avea capacitatea să producem și noi ventilatoare în România. Am luat de asemenea cele 190 de ventilatoare stricate și punem în funcțiune aproximativ 90-100 de ventilatoare. Chiar avem o perspectivă cu un grad mare de probabilitate de a contracta 400 de ventilatoare”, a mai spus Ludovic Orban.

Măști și mănuși pentru fiecare locuitor al unui oraș din România! Obiectele sanitare vor fi distribuite la domicilii

O femeie din Suceava care voia să plece în Germania este cercetată după ce a fost depistată pe Aeroportul din Cluj-Napoc... Cea mai bună veste pentru români! Pacienții critici cu COVID-19 vor beneficia de un tratament cu plasmă de la pacienții ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x