Vești bune de la autorități! România va produce măști FPP2 și ventilatoare

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi seara, că de la sfârșitul lunii aprilie, România va produce măști FFP2 și că există negocieri pentru producerea de ventilatoare de respirație, necesare intubării celor aflați la terapie intensivă.

Romania incepe sa produca masti FPP2 si ventilatoare

Pexels

Orban a precizat faptul că nu toți pacienții de la terapie intensivă au nevoie de ventilatoare. Acesta a menționat că România are, în acest moment, suficiente aparate pentru a face față.

„Pot să anunț că aproximativ în jurul datei de 25 aprilie, 1 mai, vom avea capacitatea să producem în România și măști de tip FFP2 care asigură protecție de 92%”, a declarat premierul, la Digi24.

Acesta a vorbit și despre producerea ventilatoarelor la noi în țară și a anunțat că sunt deja discuții avansate cu grupul Renault-Dacia.

Vom produce și ventilatoare. La ora actuală avem încredere că vom reuși să achiziționăm ventilatoare într-o cantitate importantă. Însă nu am stat numai în aceste căutări, am căutat să găsim surse sigure pentru ventilatoare. La ministerul Apărării este în curs de realizare un prototip de ventilator care va fi un produs autohton.

Primul ventilator românesc pentru cazuri de insuficienţă respiratorie a trecut de prima etapă de omologare și va fi testat pe pacienți​

De asemenea am avut discuții. Și le mulțumesc celor de la grupul Dacia- Renault. Am avut discuții și avem două variante de a începe producția de ventilatoare. Fie pe un prototip francez, fie pe baza unui proiect care a fost pus la dispoziția noastră de către o importantă companie americană.

Există de asemenea eforturi care se fac și de diferite companii și la Timișoara și la Târgu-Mureș, pentru a avea capacitatea să producem și noi ventilatoare în România. Am luat de asemenea cele 190 de ventilatoare stricate și punem în funcțiune aproximativ 90-100 de ventilatoare. Chiar avem o perspectivă cu un grad mare de probabilitate de a contracta 400 de ventilatoare”, a mai spus Ludovic Orban.

Măști și mănuși pentru fiecare locuitor al unui oraș din România! Obiectele sanitare vor fi distribuite la domicilii

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri