Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

România, record negativ. Avem cele mai multe decese COVID din Europa. Medicii rup tăcerea: „E clar că virusul a suferit mutaţii”

De ce a ajuns România să aibă cele mai multe decese cauzate de COVID-19 din Europa, în ultimele săptămâni. Medicii trag semnalul de alarmă.

România, record negativ. Avem cele mai multe decese COVID din Europa. Medicii rup tăcerea: „E clar că virusul a suferit mutaţii”

Profimedia

Raportarea de joi, 20 august, a ridicat bilanțul infecțiilor cu noul coronavirus la 74.963. În ultimele 24 de ore, 48 de români și-au pierdut viața din cauza coronavirusului.

Evoluția deceselor în rândul celor depistați cu noul coronavirus este îngrijorătoare. În ultimele două săptămâni, în România au murit cei mai mulţi bolnavi diagnosticaţi cu COVID-19, din Europa.

Să fie vorba despre o tulpină mai agresivă a COVID-19 ce circulă la noi în țară? Starea de sănătate precară a românilor sau condițiile din spitalele românești, comparate cu cele din Germania sau Italia? Medicul Adrian Marinescu a venit cu o posibilă explicație:

„Poate fi un semnal de alarmă că în România sunt mai multe afecţiuni cronice care poate nu sunt suficient echilibrate şi, pe fondul lor, o infecţie virală să dea probleme mai mari. (…)

E clar că virusul a suferit mutaţii. Datele din ultimul timp vorbesc de 38 de mutaţii pe care le-a suferit virusul”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist, potrivit Mediafax.

48 de decese, în ultimele 24 de ore. Numărul pacienților de la ATI a explodat

Până joi, 20 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 74.963 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 34.196 pacienți au fost declarați vindecați și 8.820 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.346 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până în acest moment, 3.154 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 48 de decese (31 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 la categoria 50-59 ani, 15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.

46 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar doi pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.198 Dintre acestea, 489 sunt internate la ATI.

Recomandari