Antena Căutare

Romanii divorteaza pe banda rulanta. Cat de simplu e sa rupi o casnicie pe cale amiabila

De buna voie si nesiliti de nimeni s-au casatorit si la fel se si despart. Divorturile pe cale amiabila la starea civila merg ca pe banda rulanta. In Bucuresti s-au inregistrat peste 1.000 de astfel de solicitari in 2012. Iar noul an a inceput la fel de bine pentru sotii care vor sa revina la burlacie.

E simplu sa pui capat casatoriei. De cand a aparut divortul pe cale administrativa, despartirile sunt mai rapide decat acceleratul, iar bucurestenii incheie mariaj dupa mariaj.

In prima zi lucratoare dupa Revelion, pe 3 ianuarie, intr-o singura ora s-au depus patru cereri de divort.

In sectorul unu al Capitalei, dragostea dureaza mai mult decat in sectorul patru, pentru ca in 2012 doar 150 de cupuri au decis sa se desparta pe cale amiabila la starea civila. In celelalte doua sectoare ale Bucurestiului au divortat pe cale administrativa aproximativ 400 de cupluri in 2012.

Povestea este simpla. Cei doi soti vin cu certificatul de casatorie si buletinele pe baza carora completeaza aceasta cerere de divort. Trebuie doar sa cada de acord asupra numelor de familie pe care le vor purta. Apoi, 30 de zile mai tarziu, vor veni sa completeze aceasta declaratie de mentinere a solicitarii facute si gata. Divortul este oficial.

Iar cauzele divortului nu trebuie sa fie mentionate in act. Cu o procedura atat de simpla, cei care vor sa faca marele pas nu mai au de ce sa se gandeasca de doua ori inainte sa spuna “da”.

Majoritatea cuplurilor care au divortat in 2012 aveau o casnicie de aproximativ doi ani, iar sotii nu depaseau 30 de ani.

foto: Hepta.ro

Eleva care a cazut de la etaj, in Busteni, a fost inmormantata ... Primul bloc cu panouri solare din Bucuresti: Factura la intretinere, mai ieftina cu 15% in timpul iernii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x