Proiectul edificării Moscheii Centrale din București, a Comunității Musulmane din România, este în faza preliminară a obținerii certificatului de urbanism, de la primărie.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Muftiat, pe terenul pus la dispoziția Secretariatului de Stat pentru Culte (SSC) prin H.G. nr. 372/2015 de către Guvernul României și dat în folosință gratuită Cultului Musulman din România, pentru o perioadă de 49 de ani, va fi construit un lăcaș de cult în conformitate cu Planul Urbanistic Zonal, aprobat de Consiliul General al Municipiului București.
Buzele Rihannei au starnit controverse in randurile musulmanilor din Abu Dhabi
'Astfel, în baza celor convenite prin protocolul semnat între SSC și Muftiatul Cultului Musulman din România, pe terenul sus menționat, va fi edificată o moschee cu capacitatea de aproximativ 1000 de persoane, având ca anexe un loc de abluțiune (spălare ritualică a credincioșilor musulmani înaintea slujbei), casă parohială, bibliotecă și un centru de asistență socială.
Musulmanii au ore fixe de rugăciune
Proiectul acestor clădiri va fi avizat de Secretariatul de Stat pentru Culte iar documentația de urbanism și de arhitectură, realizată de firme românești autorizate în aceste domenii, va fi supusă avizării și aprobării autorităților publice', potrivit Agerpres.
Religia Musulmană și practicarea Islamului pe teritoriul actual al României are o tradiție de peste 700 de ani, cu precădere în Dobrogea, regiune ce a fost provincie otomană aproape cinci secole (circa 1418-1878), 0,3 % din populația țării declarându-se de această confesiune, conform ultimului recensământ, iar pe teritoriul României funcționează 75 de lăcașuri de cult oficiale, recunoscute de Muftiat. Cel mai vechi lăcaș de cult musulman din România funcționează în Municipiul Mangalia, moschee monumentală Esmahan Sultan, construită în anul 1525.
Cea mai mare parte din cei 67,566 de musulmani din România sunt de rit sunit, 85% dintre ei locuind în Județul Constanța, 12% în Județul Tulcea, iar restul în București, Brăila, Călărași, Galați, Giurgiu și Drobeta-Turnu Severin. Din punct de vedere etnic, cei mai mulți dintre musulmanii români sunt sunt tătari și turci, urmați de comunități mai mici de albanezi și rromi precum și de grupuri de imigranți din Orientul Mijlociu.
Duminica, zodiile se luptă cu astrele! Doar câțiva ies cu bine din acest weekend! Ce ți-a pregătit horoscopul?... Snopp Dogg a ajuns la Bogata! Tinerii s-au pozat cu artistul și s-au distrat în ritmuri de jazz!...