Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Salarii majorate cu 25% pentru o categorie înseamnată de bugetari. Legea a fost promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea prin care este acordată o majorare de 25% la salariu pentru personalul militar, poliţiştii, poliţiştii de penitenciare, precum şi personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională care au acces la informaţii clasificate secret de stat.

Salarii majorate cu 25% pentru o categorie înseamnată de bugetari

Iniţiativa legislativă aparţine deputatului PSD Mihai Weber, senatorului PSD Şerban Nicolae şi deputatului ALDE Marius-Gheorghe Surgent şi a fost adoptată decizional de Camera Deputaţilor pe 30 iunie, notează news.ro.

Actul normativ vine să completeze Anexa nr. VI la Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Citește și:

Ministrul Muncii confirmă. Vor crește alocațiile, de la 1 august: Guvernul face toate demersurile necesare

Astfel este introdus un articol care prevede că: „Personalul militar, poliţiştii, poliţiştii de penitenciare, precum şi personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională care ocupă o funcţie cu acces la informaţii clasificate din clasa secret de stat beneficiază de un spor la salariul de bază/solda de funcţie de până la 25%, în condiţiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite”.

În ce condiții vor fi majorate salariile cu 25% pentru această categorie de bugetari

De asemenea, categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului se stabilesc în funcţie de locul de muncă şi certificatul sau avizul de securitate deţinut, obţinut potrivit legii, precum şi de nivelul de secretizare al informaţiilor la care persoana are acces.

Citește și:

Creşterea pensiilor şi alocaţiilor se va face cu 15%. Guvernul ar fi stabilit variantele de majorare

Sporul şi indemnizaţia nu poti fi acordate cumulat aceleiaşi persoane, mai arată legea promulgată de şeful statului.

Proiectul de lege a fost adoptat decizional de către deputaţi pe 30 iunie şi trimis la promulgare în aceeaşi zi.

Recomandari