Antena Căutare

Sapte drumuri nationale blocate. Comandamentul de iarna se reuneste la Ministerul de Interne

Prefectul de Botosani, Costica Macalet, a cerut ajutor de la armata, pentru a putea debloca drumurile din judet. Macalet a declarat pentru Antena 3, ca situatia este foarte grava: "Ne-am mobilizat foarte tare, avem un caz mai special unde intervenim cu o echipa SMURD a pompierilor, salvarea si armata. Avem doua freze care vin din directii diferite si speram ca in doua ore sa ajunga la Botosani.

Sapte drumuri nationale blocate. Comandamentul de iarna se reuneste la Ministerul de Interne
| Intact Images

"Femeia gravida este pregatita sa se urce in salvare, speram ca in trei ore sa putem sa o aducem la spital. Este sub asistenta medicala, nu cred ca va fi cazul foarte grav", a aratat Macalet.

"Este viscolul foarte puternic si daca se intervine acum, peste o ora zapada este la loc. Am mobilizat politia, jandarmeria, salvarea, armata. Am avut ieri doua blocaje, unde s-a lucrat patru ore.

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a aratat ca armata a intervenit la Husi, pentru a ajuta formatiunile Ministerului de Interne la deblocarea drumului dar si la Botosani, unde a fost nevoie de transportarea urgenta a unei femei gravide. "Oamenii pusi la dispozitie pentru astfel de interventii sunt in continuare la datorie si vor raspunde când mai este nevoie".

Ministrul de Interne, Mircea Dusa, a declarat pentru Antena 3 ca se impune un comandament de iarna, din moment ce situatia este din ce in ce mai grava. "Suntem pe pozitii cu toate fortele, cu toate utilajele. Cele mai afectate judete sunt Suceava si Botosani, dar se pare ca acest cod galben de ninsori se mentine pe Moldova. Au fost mobilizate toate autoritatile. Fac apel la populatie sa nu se aventureze in acele zone".

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Sorin Oprescu: "Nu are sens sa marim taxele si impozitele in Bucuresti"... Sute de oameni din Suceava au ramas fara curent electric...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 2: Rum Baba cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 2: Rum Baba cu fructe de pădure Joi, 04.04.2024, 15:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x