Antena Căutare

Schimbări în noul an școlar! Ce elevi vor avea parte de o lună de vacanță în plus

Schimbări importante în noul an școlar! Ce elevi vor avea parte de o lună de vacanță în plus, conform structurii anului școlar 2019-2020, aprobată de Ministerul Educației.

Schimbări în noul an școlar! Ce elevi vor avea parte de o lună de vacanță în plus
elevi liceu an scolar 2019-2020

Schimbări importante în noul an școlar! Ce elevi vor avea parte de o lună de vacanță în plus, conform structurii anului școlar 2019-2020, aprobată de Ministerul Educației.

Elevii de la liceele tehnologice și de la clasele profesionale vor avea o luna în plus de vacanță, conform structurii anului școlar 2019-2020, aprobată de Ecaterina Andronescu. Acest fapt însă nu va fi un motiv de bucurie și pentru profesori, deoarece reducerea numărului de ore ar putea duce la diminuarea posturilor, scrie portalinvatamant.

Structură an scolar 2019-2020, în Monitorul Oficial. Calendar vacanțe, noutăți și ce trebuie să știi

Vacanța de Paște 2019. Când pică și câte zile libere au elevii anul acesta

37 de săptămâni de școală în loc de 41

Ordinul de ministru referitor la structura anului școlar 2019-2020 pentru liceele tehnologice și clasele profesionale prevede 37 de săptămâni de școală, în loc de 41, cum erau în prezent.

Orele tăiate vor fi din cele teoretice, de cultură generală, deoarece la cele tehnice există un anumit număr de instruire practică, prevăzut de normele europene, în contextul în care elevii primesc atestate valabile peste tot în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, chiar dacă numărul de săptămâni de școală a fost redus, nu asta s-a întâmplat și în cazul volumului materiei elevilor.

Printre schimbările anunțate de Ecaterina Andronescu, pentru noul an școlar, este și ca Săptămâna Altfel să fie înlocuită cu practică, în învățământul profesional.

În ce privește îngrijorarea profesorilor, un răspuns oficial face lumină în acest caz: "nu se vor înregistra restrângeri de activitate în rândul cadrelor didactice titulare".

Copil de cinci ani, bătut și închis în debara, la grădiniță! Mama micuțului: ”A fost trântit pe scaun, plesnit peste cap... Vești proaste! Mii de români pot rămâne fără loc de muncă! Ce anunț a făcut Ministrul Muncii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x