Antena Căutare

Școlile, obligate să asigure măști pentru elevi, inclusiv din toamnă, când începe noul an școlar

România va ieşi din starea de urgenţă printr-o relaxare treptată. Este anunţul făcut astăzi de premierul Ludovic Orban, după o şedinţă cu membrii comisiei ştiinţifice anti-covid. În ceea ce priveşte şcolile, dacă se va decide şi redeschiderea acestora, copiii vor avea asigurate măşti de protecţie.

România va ieşi din starea de urgenţă printr-o relaxare treptată. Este anunţul făcut astăzi de premierul Ludovic Orban, după o şedinţă cu membrii comisiei ştiinţifice anti-covid. Astfel parcurile şi hotelurile ar putea fi redeschise după 15 mai. În schimb restaurantele vor rămâne închise, spune premierul.

În cazul în care se va relua activitatea cu participarea studenţilor sau elevilor la şcoală, masca de protecţie va fi asigurată de autorităţi.

Citește și:

Klaus Iohannis a stat "de vorbă" cu roboțelul "Escu", asistent la spitalul modular Covid 19. Mașinăria i-a dat asigurări că "totul va fi bine"!

"După cum ştiţi, preşedintele României a anunţat că obligativitatea de purtare a măştii va fi pentru spaţii închise. Şcoala este un spaţiu închis. În cazul în care se va relua activitatea cu participarea studenţilor sau elevilor la şcoală, cu siguranţă că va fi asigurată masca. (...), a spus Orban.

Măștile ar putea fi purtate inclusiv din toamnă, în noul an școlar

Măștile ar urma să fie obligatorii inclusiv din toamnă, atunci când elevii vor începe un nou an școlar.

Citește și:

Ce se va întâmpla, după 15 mai? Vom fi testați, înainte de a intra la locul de muncă. Premierul Ludovic Orban, informații noi

"În cazul în care se vor deschide şcolile - repet, asta este o decizie care va fi luată după o analiză foarte serioasă -, cu siguranţă considerăm că este normală obligaţia Guvernului de a asigura măştile pentru toţi elevii care nu vor avea posibilitatea să procure măştile", a afirmat Orban, întrebat dacă masca de protecţie va fi obligatorie pentru copii şi ce soluţii se au în vedere pentru asigurarea lor în cazul persoanelor care nu-şi permit să şi le cumpere.

România, lovită de încă un virus! Nelu Tătaru: "Avem în evoluție o epidemie de rujeolă. Sunt 20.000 de îmbolnăviri ... Teoretic, până pe 15 mai ar trebui să stăm acasă. Practic, oamenii încep să ignore ordonanţa de urgenţă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x