- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În 2024, Codul Rutier se schimbă din nou. Legea care este introdusă vine în sprijinul acțiunilor de scădere a numărului de accidente grave și mortale care au loc pe șoselele din România.
Șoferii riscă să rămână fără permis timp de zece ani dacă se urcă la volan în următoarele condiții
Noua lege care va intra în vigoare de anul viitor vine ca o extensie a „Legii Anastasia”, adoptată în această vară.
Aceasta esta o măsură severă care prevede sancțiuni drastice pentru șoferii găsiți vinovați de conducerea vehiculelor în stare de ebrietae sau sub influența substanțelor interzise.
Potrivit unei surse, odată cu intrarea în vigoare a acestei legi șoferii riscă să rămână fără permis timp de până la zece ani dacă sunt prinși că o încalcă. Legea va intra în vigoare începând cu 2024.
Citește și: Noi schimbări în Codul Rutier! Anunț important pentru șoferii pe două roți. Cum îi afectează modificările
Noul Cod Rutier prevede că șoferii își pierd dreptul de a redobândi permisul pentru până la zece ani. Totodată această lege a fost aprobată unanim în Senat și este direcționată împotriva conducerii sub influența substanțelor psihoactive.
Consecințele conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau substanțelor interzise
Pe șoferii care se urcă băuți la volan sau sub influența substanțelor interzise și sunt cauza unui accident mortal îi așteaptă închisoarea, pe lângă suspendarea permisului timp de până la zece ani. Această măsură condierată de unii drastică era necesară pe drumurile din România.
Această măsură a fost adoptată în urma numărului mare de accidente rutiere din România. Cele mai multe dintre accidente sunt mortale. Rata accidentelor mortale din țara noastră este cea mai mare din Europa. Prin legea în discuție, șoselele din România ar putea deveni mult mai sigure atât pentru șoferi și pasageri, cât și pentru pietoni.
Deocamdată, în România, inconștiența șoferilor ia tot mai multe vieți, iar drumurile din România s-au transformat într-o junglă periculoasă pentru oricine se încumetă să iasă pe stradă.
Robert Cazanciuc este inițiatorul legii Anastasia. El a dorit să facă un pas spre o circulație pe drumurile publice în siguranță. Micuța Anastasia și-a pierdut viața în urma unui accident tragic. Ea a fost ucisă de un șofer urcat la volan deși nu avea permis de conducere.
Măsuri luate de Poliția Rutieră
Poliția Rutieră vine în sprijinul măsurilor de prevenție pe drumurile publice prin programe de educație rutieră, prin care se dorește educația și creșterea conștientizării cu privire la consecințele consumului de alcool sau droguri înainte de a conduce un autovehicul; dar și supraveghere riguroasă, mai ales în zonele de risc crescut de accidente, și sprijin acordat familiei victimelor, care include și compensații materiale.
Vezi ştirile zile pe observatornews.ro
A început "Tornada Roșie"! Ce e fenomenul îngrijorător care nu ocolește România. La ce să te aștepți în câteva... Unii români pot scăpa de impozitul pe locuință. Ce trebuie să facă...