Antena Căutare

Se scumpesc biletele de tren: +9%?

CFR Calatori va trebui sa majoreze pretul biletelor, cu circa noua la suta, pentru a-si optimiza situatia financiara, in conditiile in care, la ora actuala, societatea este in pierdere, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Compania a facut deja obiectul mai multor initiative de hotarari de guvern, care nu au intrat inca in sedinta spre aprobare, prin care se cerea o crestere cu noua la suta, mai ales ca operatorul feroviar national de calatori are probleme cu veniturile. CFR Calatori a majorat deja tarifele cu circa patru la suta, de la 1 iulie, in urma majorarii TVA.

Ultima crestere a preturilor la biletele de tren, cu 8,1 la suta, s-a produs la 1 septembrie 2007.

Societatea CFR Calatori a avut a avut pierderi de 73,29 milioane lei in primul trimestru, in crestere cu 27,3 la suta fata de primele trei luni din 2009, si o cifra de afaceri mai mica cu 16,9 la suta, de la 483,44 milioane lei, in primul trimestru din anul trecut, la 401,26 milioane lei, au declarat reprezentantii companiei.

Pierderea in primele trei luni din 2009 a fost de 57,57 milioane de lei, iar in perioada ianuarie-martie 2010 a fost de 73,29 milioane lei. Principalele cauze ale pierderilor au fost scaderea traficului de calatori si reducerea compensatiei alocate comparativ cu aceeasi perioada a anului 2009.

Sursa: Jurnalul National

Dezvaluire GSP: Club de lux, in locul Strandului Tineretului... VIDEO! Bataie cu sabii si cutite in Constanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x