Antena Căutare

Semnal de alarma! Cresterea populatiei globului va duce la o foamete generala!

Cresterea populatiei umane poate aduce pagube fara precedent pentru planeta noastra. Pe langa faptul ca resursele alimentare nu vor mai fi suficiente, unele sectoare, precum cel agricol, forestier sau al resurselor de apa, vor fi afectate sau vor disparea complet din lipsa de resurse.

Excesele speciei umane pot duce la un dezastru ecologic, care nu va afecta doar natura si biosfera, ci si rasa umana, care va putea disparea din cauza foametei, avertizeaza un comitet format din 22 de specialisti, renumiti la nivel mondial.

Unele zone de pe planeta noastra sunt atat de afectate de suprapopulare, incat, spun specialistii, peste 50% din mediul ambiant va fi afectat de oameni. Mai mult, unele zone au fost atat de devastate, incat biotopul nu se mai poate reface.

Daca nu se iau masuri rapide, cei sapte miliarde de locuitori ai planetei pot transforma in teren urban peste 50% din suprafata terestra, asta doar pana in anul 2025. Consecintele vor fi grave, deoarece se va produce mult prea putin, iar cererea de consum va fi din ce in ce mai mare.

Elizabeth Hadly, unul dintre coordonatorii studiului, a povestit cateva cazuri socante, generate de lipsa de resurse de lemn din unele zone ale lumii: "Tocmai m-am intors dintr-o calatorie de documentare din Himalaya. Acolo am cunoscut familii din Nepal care erau pe cale de a se ucide unii pe altii, pentru cateva kilograme de lemn de foc, pe care il foloseau la gatit, in fiecare seara", a povestit cercetatoarea, citata de Daily Mail.

Foto: h-net.org

VIDEO! Claudiu Satran, sotul lui Carmen Bejan: "Psihic e terminata"... VIDEO! Constanta: Un tanar a fost mutilat de un Rottweiler...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x