Antena Căutare

Sfântul Dimitrie cel Nou (Basarabov), tradiții și obiceiuri. Ce trebuie neapărat să faci azi ca să îți meargă bine tot anul

Sfântul Dimitrie cel Nou Basarabov, ocrotitorul Bucureștiului, este sărbătorit în fiecare an pe 27 octombrie. Descoperă ce trebuie să faci în această zi ca să îți meargă bine tot anul.

colaj foto cu reprezentari ale lui sf dimitrie cel nou si crestini la biserica Galerie
Sfântul Dimitrie cel Nou (Basarabov) este ocrotitorul Bucureștiului și este prăznuit pe 27 octombrie în fiecare an | hepta

Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou (Basarabov) este sfântul ocrotitor al cetății Bucureștilor, canonizat în anul 1955 de către Biserica Ortodoxă Română. Surse importante menționează că Sfântul Dimitrie s-a născut în timpul împăraților româno-bulgari Petru și Asan, în satul Basarabovo din Bulgaria. În fiecare an, numeroși creștini din București și din țară merg în pelerinaj la moaștele acestuia, care sunt păstrare la Catedrala patriarhală din Capitală. Descoperă în rândurile de mai jos ce tradiții și obiceiuri există și ce trebuie să faci ca să îți meargă bine tot anul.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dimitrie cel Nou Basarabov, sărbătorit pe 27 octombrie

Sfântul Dimitrie cel Nou Basarabov, ocrotitorul Bucureștiului, este sărbătorit în fiecare an pe 27 octombrie. Cei care doresc să aibă parte de noroc, sănătate, bucurii și mult bine trebuie să respecte câteva tradiții și obiceiuri.

Una dintre tradiții presupune ca pe masă să fie așezată icoana Cuviosului Dimitrie cel Nou, chiar dacă în familia respectivă nu există o persoană care poartă numele acestui sfânt. Se spune că acei credincioși care fac asta vor avea parte de sănătate, armonie și spor în casă pentru tot anul.

Citește și: Cea mai puternică rugăciunea pentru ajutor imediat face adevărate minuni! O rostești și vezi rapid efectele

Tot pe 27 octombrie, de Sfântul Dimitrie cel Nou (Basarabov), ocrotitorul Bucureștiului, creștinii continuă să meargă la cimitir cu pachete de pomană sfințite înainte la biserică, pe care le oferă la mormântul celor decedați din familie. Un alt obicei spune că se aprind câte zece lumânări la mormintele celor care au trecut la cele veșnice fără să fi avut lumânare. Mormintele sunt împodobite cu flori de toamnă și, cine nu poate face cele de mai sus, se roagă pentru sufletele celor adormiți.

Tot la tradiții și obiceiuri de Sfântul Dimitrie cel Nou (Basarabov) este și credința potrivit căreia cei care au un necaz trebuie să îl mărturisească Cuviosului Dimitrie, căci în această zi de sărbătiare rugăciunile sunt ascultate de Dumnezeu prin intermediul Cuviosului.

Citește și: Rugăciune rapidă ca să scapi de necazurile din viața ta! Ce trebuie să rostești ca să scapi de probleme

Tot ca să îți meargă bine tot anul se spune că trebuie să oferi pachete de pomană celor singuri, precum bătrânii rămași singuri pe lume, oamenii străzilor sau bolnavilor sau bătrânilor de la azil.

Despre Sfântul Dumitrie cel Nou Basarabov, ocrotitorul Bucureștiului, se spune că a învins ciuma și holera și, tocmai de aceea, mulți se roagă la el în timp de molimă, pandemie, boală, necaj și momente de cumpănă.

(P) Cum să arăți că vrei un job fără a părea disperat... Ce sancțiuni a primit șoferul care i-a sfidat pe polițiști după ce a încălcat mai multe reguli de circulație...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x