Antena Căutare

Sindicalisti: Am obtinut doar promisiuni de la Emil Boc. Mentinem calendarul protestelor

Profesorii si angajatii din sistemul sanitar cer renegocierea coeficientilor de salarizare. Sindicalistii sunt nemultumiti de salariile mici pe care le primesc, dar si de subfinantarea institutiilor in care lucreaza. Dupa intalnirea de sambata cu premierul Emil Boc, sindicalistii spun ca nu vor renunta la proteste. Pe 5 octombrie 10.000 de oameni sunt asteptati in Piata Victoriei.

Presedintele Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR), Iacob Baciu, a declarat, sambata, dupa discutiile cu premierul, ca acesta s-a angajat ca pana pe 5 noiembrie sa promoveze o noua lege a dialogului social, dar si o lege a inspectiei muncii.

Reprezentantii CSDR au discutat mai bine de trei ore cu premierul Emil Boc, cu ministrul Muncii, Ioan Botis si cu ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, in urma intalnirii obtinand doar promisiuni privind elaborarea unor noi acte normative.

Liderul CSDR a spus ca noua lege a dialogului social va fi o lege organica ce va stabili drepturi si obligatii pentru persoanele care fac parte din comisiile pentru dialog social.

Iacob Baciu a mai spus ca reprezentantii CSDR au obtinut promisiunea ca membrii de sindicat vor face parte din echipele de control ale Inspectiei Muncii, in acest sens urmand sa fie incheiate protocoale la nivel judetean.

De asemenea, el a precizat ca sindicalistii de la CSDR au reusit sa-l convinga pe premierul Emil Boc sa scoata din subordinea Ministerului Educatiei Consiliul national de pregatire a adultilor.

Baciu a mai spus ca in cadrul discutiei s-a mentinut pozitia sindicalistilor privind stabilirea salariului minim la 750 de lei, insa premierul Emil Boc a avansat o valoare de doar 640 de lei, care nu a fost insa acceptata.

Reprezentantii CSDR au precizat ca acest subiect urmeaza sa fie discutat si cu restul confederatiilor sindicale.

Sindicalistii au mai fost nemultumiti de coeficientii de salarizare si grila de ierarhizare, cele mai multe nemultumiri venind de la cei din invatamant, sanatate si cultura.

"Premierul a dispus o reanalizare a coeficientilor la nivel de Ministerul de Finante si Ministerul Muncii", a declarat Baciu.
In acest context, sindicalistii de la CSDR au precizat ca-si mentin calendarul de proteste anuntat pana acum.

Vicepresedintele CSDR Aurel Cornea a reafirmat ca Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant va organiza in 5 octombrie, in Piata Victoriei, "un miting pentru salvarea invatamantului romanesc".

Cornea, care este si presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, a precizat ca negocierile pentru Legea salarizarii si pentru majorarea salariului minim pe economie vor continua saptamana viitoare si a mai spus ca i-a atras atentia premierului ca reforma in educatie este intarziata din cauza faptului ca Legea educatiei zace la Comisia de invatamant a Senatului.

In acest context, Emil Boc ar fi promis ca va interveni pentru deblocarea acestei situatii.

Sindicalistii de la CSDR i-au mai cerut premierului ca masurile privind somajul tehnic sa fie prelungite si in 2011.

VIDEO! Depozit plin cu electrocasnice, facut scrum... Profesorii ies din nou in strada: 10.000 de oameni vor picheta Palatul Cotroceni si Guvernul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x