Antena Căutare

Sindicatele participa, astazi, la o noua runda de negocieri pe tema noului Cod al Muncii

Reprezentantii sindicatelor si cei ai patronatelor participa, miercuri dimineata, la o noua runda de negocieri pe tema noului Cod al Muncii. Discutiile purtate cu o zi in urma s-au incheiat fara rezultat, liderii sindicatelor si cei ai patronatelor cerandu-i premierului sa-l demita pe ministrul Ioan Botis. Seara, premierul Emil Boc s-a intalnit cu acestia si le-a cerut sa prezinte Guvernului toate nemultumirile pe aceasta tema.


Sindicatele se tem ca noile prevederi ale Codului Muncii permit angajatorilor sa poata face concedieri mai usor, dar si sa foloseasca angajati pe perioada determinata. De asemenea, o alta prevedere a noului act le da posibilitatea angajatorilor sa reduca programul de munca al angajatilor, concomitent cu o scadere a salariilor, daca situatia firmei o cere.

Noul cod prevede ca, daca un angajat participa la o greva, poate fi dat afara. De asemena, perioada de proba creste, iar concediul de odihna se poate lua cel mult 10 zile consecutiv.

Sindicalistii sunt de parere ca noul act normativ favorizeaza companiile straine, in defavoarea celor romanesti. Daca nu li se rezolva cererile, ei sunt decisi sa apeleze la masuri mai dure.

sursa:Antena3.ro

Bidonul contrabandei din curtea presedintelui PDL Ialomita... Vezi cum explica Basescu criza pensiilor militare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x