Antena Căutare

Sindromul Vintu ruineaza miscarea sindicala

Retinerea pentru cateva zile a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu (SOV) si aducerea intempestiva a lui Liviu Luca la Parchet au tulburat apele sindicale. Unii lideri de confederatii au avut chiar palpitatii puternice produse de pericolul scoaterii la suprafata a legaturilor trainice dintre „parintele” FNI si organizatiile muncitorilor.

Socul a fost atat de mare, incat au fost date peste cap toate actiunile comune planificate pentru aceasta toamna de catre cele cinci mari structuri sindicale. Interesele proletariatului au fost lasate in plan secund, conducerile unor confederatii sindicale profitand de moment pentru a-si plati polite vechi de prin anii '90, atunci cand s-au pus bazele sindicalismului „modern". CNS Cartel Alfa si CNSLR Fratia se stropesc deja cu noroi, iar celelalte structuri incearca sa salveze aparentele. Raul a fost facut in momentul in care SOV si-a bagat nasul in afacerile „clasei muncitoare" si a atras in gradina sa nume sonore din randul sefilor de confederatii.

Prietenia dintre Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca, liderul Federatiei Petrom si prim-vicepresedintele CNSLR Fratia, este doar o particica din lantul care leaga structurile sindicale din Romania de controversatul om de afaceri. SOV a curtat de foarte mult timp „proletariatul" din tara noastra, incercand in mod repetat sa-si strecoare oameni de incredere in randul sindicalistilor. Si nu este vorba despre o mare dragoste pe care afaceristul ar nutri-o pentru clasa muncitoare, ci de un interes pur economic. Intrebarea este daca liderii organizatiilor sunt doar victime sau actori versati, care si-au dorit roluri importante de pe urma carora sa castige in plan financiar.

Tot articolul, in Saptamana Financiara

VIDEO! Romanii au probleme grave cu bolile cardiovasculare... Seria protestelor continua: Mii de oameni pichetaza sediile prefecturilor din tara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x