Situație fără precedent, elevii și părinții sunt scandalizați! Şcolile din judeţul Mureş nu pot elibera diplome absolvenţilor, pentru că nu au ştampile valabile

Nicio instituţie de învţământ din judeţul Mureş nu poate elibera diplome întrucât nu există ştampile valabile, cu noua titulatură a ministerului, respectiv Ministerul Educaţiei Naţionale. Această situaţie a creat probleme celor care doreau să se înscrie pentru admiterea la facultate, în condiţiile în care sunt facultăţi care au finalizat deja înscrierile luni sau marţi. Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş spune că din martie a depus toate documentele la Monetăria Statului pentru noile ştampile şi nici până marţi nu le-au primit.

Nicio instituţie de învţământ din judeţul Mureş nu poate elibera diplome întrucât nu există ştampile valabile, cu noua titulatură a ministerului, respectiv Ministerul Educaţiei Naţionale.

CITEȘTE ȘI: Adriana, eleva olimpică din Babadag, a învățat la bacalaureat din spatele gratiilor:„Stăteam cu nouă fete în cameră, iar probele de examen le-am dat înconjurată de trei polițiști, pe lângă supraveghetori!”

Această situaţie a creat probleme celor care doreau să se înscrie pentru admiterea la facultate, în condiţiile în care sunt facultăţi care au finalizat deja înscrierile luni sau marţi. Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş spune că din martie a depus toate documentele la Monetăria Statului pentru noile ştampile şi nici până marţi nu le-au primit.

Absolvenţii claselor a XII-a spun că au ajuns în pragul disperării, făcând zilnic naveta de la şcoală la Inspectorat pentru a ridica diploma de absolvire cu care să se înscrie la facultate.

Unele şcoli au eliberat nişte adeverinţe pe baza cărora elevii să poată fi înscrişi la facultate. Dar şi aceste adeverinţe sunt ilegale pentru că ştamplia are vechea denumire a Ministerului Educaţiei.

Unele școli au eliberat adeverințe

'Şi, dacă în ţară, poate facultăţile mai închid ochii, pentru a-mi înscrie fiica la o universitate din străinătate nu pot merge cu falsuri", a declarat pentru News.ro, tatăl unei absolvente.

Potrivit părintelui, Mureş este singurul judeţ în care absolvenţii se confruntă cu această problemă.

Contactat telefonic de News.ro, inspectorul general şcolar, Ioan Macarie, aflat în funcţie din 10 aprilie anul acesta, a declarat că au fost făcute toate diligenţele pentru obţinerea noilor ştampile, dar fără succes.

"Da, este adevărat ce reclamă părinţii şi elevii. Nu avem ştamplile valabile. Sunt facultăţi care au încheiat înscrierile de luni sau de marţi. Inspectoratul Şcolar Mureş a depus documentele la Monetăria Statului încă din luna martie", a mai spus Macarie.

Cu toate eforturile depuse pe lângă autorităţile centrale, ISJ Mureş nu a obţinut noile ştampile.

"Voi trimite mâine un delegat la Bucureşti. Sper să poată lua cele 178 de ştampile noi pe care le-am comandat. Din martie s-au făcut continuu adrese în acest sens", a mai spus inspctorul general şcolar.

Citește și
Dana Roba, schimbată total de când a renunțat la luminile reflectoarelor. S-a căsătorit și are doi copii
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Omar Arnaout și logodnica lui, imagine romantică. Miruna este o tânără foarte frumoasă
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
colaj de imagini cu ionut cercel si petrica cercel
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Mai multe articole

Întrebat dacă ştie că ISJ Mureş este singurul judeţ cu o astfel de problemă, Macarie a spus că a aflat de la Monetăria Statului că ar mai fi şi alte inspectorare în această situaţie.

"Mi-au spus că mai sunt câteva cazuri, Că au avut multe ştamplie pentru şcolile private. Sper să obţinem mâine ştamplilele , apoi le trimitem în şcoli şi imediat începe eliberarea diplomelor", a precizat Macarie.

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri