În forma iniţială, discutată joi de Guvern, scria că măsura de sprijin va putea fi păstrată până la finalul anului în cazul domeniilor ce nu-şi pot relua activitatea.
Indemnizaţia de şomaj tehnic este de 75% din salariul de bază, dar statul acoperă cel mult 75% din câştigul salarial mediu brut.
În cazurile în care suma de la stat nu acoperă 75% din salariul de bază, firmele pot acoperi diferenţa.
Nu doar angajaţii, ci şi persoanele ce lucrează pe cont propriu vor putea primi, în continuare, indemnizaţia de şomaj tehnic. Astfel, PFA-urile, persoanele cu profesii liberale sau cele care lucrează pe drepturi de autor vor putea solicita de la stat, lunar, suma de 4.072 de lei brut, echivalentul a 75% din salariul mediu pe economie.
Subvenţionarea de la stat a indemnizaţiilor de şomaj tehnic, atât pentru salariaţii cu contracte de muncă suspendate, cât şi pentru profesioniştii ce au întrerupt activitatea din cauza epidemiei.
Statul va suporta 45% din salariul angajaţilor întorşi din șomaj tehnic
Epidemia a început la jumătatea lunii martie, odată cu declararea stării de urgenţă pe teritoriul României. Ulterior, măsura a fost prelungită de Executiv până la 31 mai.
S-a aflat! Ce amendă colosală a plătit Ludovic Orban, după ce a fost pozat fără mască și fumând în cabinet... Colectiv: Destinul crunt al lui Andrei Găluț, singurul supraviețuitor din trupa Goodbye to Gravity! „S-a mutat și nu mai...