Un procent mai mare, de 69 la suta, dintre cei care au raspuns considera ca, in Romania, mass-media serveste interesele populatiei, un punct de vedere contrar fiind sustinut de 27 la suta dintre repondenti.
La intrebarea "Cat de importanta este mass-media pentru democratie?", 58 la suta dintre cei chestionati au rasuns "foarte importanta", 28 la suta - "destul de importanta", 8 la suta - "destul de putin importanta" si trei la suta - "deloc importanta".
Potrivit sondajului de opinie, 71 la suta dintre repondenti au declarat ca televizorul este, in general, principala sursa de unde isi iau informatiile, 13 la suta au afirmat ca principala susrsa de informatii este Internetul, 9 la suta - presa scrisa, iar 6 la suta - radioul.
Repondentii au mai afirmat ca, intr-o zi normala din timpul saptamanii, petrec in medie 2,7 ore la televizor, 1,3 ore ascultand radioul, 0,8 ore citind presa scrisa si 0,8 ore navigand pe Internet.
De asemenea, aproape jumatate dintre romani considera ca politicienii nu gandesc niciodata ca oamenii obisnuiti.
Studiul a fost realizat de Compania de Cercetare Sociologica si Branding, in perioada 23-28 septembrie, pe un esantion reprezentativ alcatuit din 1.017 persoane, sondajul de opinie avand o marja de eroare de plus minus 3,1 la suta.
sursa:Mediafax