Antena Căutare

Sorin Rosca Stanescu: "Ziaristii supravegheati de SRI sunt extrem de critici la adresa presedintelui si a PDL"

Sorin Rosca Stanescu ofera detalii despre modul in care este supravegheat de SRI si sustine ca doar o mica parte a ziaristilor luati in colimator de Serviciile Secrete lucreaza in trusturile mogulilor.

● Jurnalul National: De cand stiti ca sunteti supravegheat de SRI?



● Cum le-ati simtit prezenta?
● Este o camera de supraveghere permanenta vizavi de locuinta mea, care filmeaza non stop cine intra, cine iese si cine e in curte, in apropierea gardului. Convorbirile telefonice - eu am obisnuinta asta, pentru ca s-a mai intamplat de cateva ori in viata si pe vremea cand intrasem in conflict cu dl Iliescu -, se simte cand esti ascultat intens. Atunci cand supravegherea este facuta mai amplu, iti consuma si din baterie, pentru ca probabil am montat un microfon si in telefon. Eu nu-mi schimb aparatul, nu-mi schimb numarul de telefon, nu ma joc de-a detectivul. Internetul de acasa brusc a inceput sa aiba probleme foarte serioase. De cate ori am anuntat la Romtelecom, m-au sunat tot felul de binevoitori, s-au produs pe moment remedieri si apoi iar au aparut tulburari. Plus urmarirea de catre masini. Pe care nu ai cum sa n-o vezi. Masini care te lasa, altele care te preiau, o supravegehere de tipul Carlos Sacalul, deci sunt cel mai mare terorist.

● Pe cine ati suparat atat de rau si cu ce?
● Cu certitudine e vorba de o extrapolare a acelui plan legat de siguranta nationala, probabil ca fac parte dintre pericolele potentiale la adresa sigurantei nationale. De altfel, dl Fota a iesit de cateva ori pe televiziuni vorbind despre chestiunea asta, exemplificand cu dezvaluiri pe care le-am facut eu intr-un trecut nu prea indepartat. Probabil ca fiecare dintre cei 27 de ziaristi a suparat cu ceva si reprezinta pentru ei, nu pentru siguranta nationala, un pericol potential. Adevarul e ca la noi vin dezvaluiri, informatii pe care atunci cand iesim pe televiziune si le anuntam opiniei publice le provoaca anumite neplaceri.

● Spuneti in scrisoarea deschisa ca un motiv ar fi si proiectul media pe care urmeaza sa-l lansati.
● Cand a avut SO Vantu interviul acela la Realitatea, doamna Stancu a pus o intrebare legitima din punctul de vedere al unui jurnalist: de ce veniti toti si spuneti ca e o chestiune politica dupa ce vi se intampla? Eu vin si spun acum: nu s-a intamplat nimic, nu exista nici un dosar penal in curs in ceea ce ma priveste, au existat tot felul de vorbe care nu s-au demonstrat, dimpotriva, in justitie s-au facut praf toate acuzatiile care mi s-au adus si am castigat si procese impotriva celor care m-au acuzat. Va spun acum cand - astea sunt informatiile pe care le-am primit - mi se pregatesc sa scoata... ce? Inregistrari, ca vorbesc cu dumneavoastra acum, ca vorbesc cu sotia, cu prietenii, cu colegii... Se pregatesc sa le scoata foarte repede, pentru ca tot foarte repede lansez un proiect destul mare de media, care pe toti ii deranjeaza si ar dori sa-l decredibilizeze.

Citeste tot articolul pe Jurnalul!

Foto: Intactimages

Avem parte de o iarna timpurie... Doru Buscu: "SRI-ul nu e o institutie de telefoniste”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x