Antena Căutare

Spargeri de locuinte pe banda rulanta: Hotii nu mai tin cont de etaj si fura chiar si calorifere

Spargerile din case incep sa fie un lucru cotidian in Romania. Inventivitatea hotilor face ca etajul la care se afla apartamentul sa nu mai prezinte un criteriu in alegerea tintei. In ultimele luni, numarul celor care au solicitat instalarea sistemelor antiefractie a crescut cu peste 50%.

Hotii reusesc sa ajunga si la apartamentele care, teoretic, ar trebui sa le fie greu accesibile. Un barbat care locuieste la ultimul etaj dintr-un bloc aflat in Sectorul 4 al Capitalei si-a gasit casa sparta.

"Au sarit de pe terasa cu ajutorul aerelor conditionate. Au sarit pe terasa, dupa care au fortat usa de termopan", povesteste proprietarul.

Hotii au furat mai multe obiecte, precum si cheile de la masina. Pe langa apartamentul spart, proprietarul a ramas si fara autoturism.

Un numar din ce in ce mai mare de proprietari de apartamente apeleaza la serviciile firmelor de paza.

"In ultima luna avem cu 50% mai multe cereri pentru montarea de echipamente antiefractie. Se fura de la calorifere la lenjerie, imbracaminte, nu mai exista un criteriu", explica Antoniu Ungureanu, reprezentantul unei firme de paza.

Politistii spun ca in Bucuresti numarul spargerilor este in scadere, insa hotii s-au orientat spre anumite sectoare din Capitala.

50 de mii de oameni isi vor pierde locul de munca pana la sfarsitul anului... Bugetarii intra in greva miercuri, incepand cu ora 12:00...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x