Antena Căutare

SPECIAL! Maria, Regina Romaniei - Povestea vietii mele

Povesti fascinante, povesti pe care n-ati avut timp niciodata sa le cititi, povesti pe care nu le-ati auzit pana acum. Jurnalul de Duminica va ofera sansa de a descoperi ceea ce inima a lasat sa vorbeasca si sa dicteze dand valoare scrisului prin sinceritatea, claritatea si profunzimea sentimentelor celei care a fost Regina Tuturor Romanilor.

„Timpul este un mare dusman, care ne impinge inainte, atunci cand am vrea sa ne oprim, dar tot el e marele nostru prieten si tamaduitor, cand e vorba sa biruim necazul si durerea. Am cunoscut si eu mai multe dezradacinari, mai multe despartiri si parasiri, si toate au fost dureroase.

Cand eram de vreo 12 ani, tatal meu fu numit comandor al flotei mediteraneene, avand Malta drept cartier general; aceasta aduse o schimbare neasteptata in vietile noastre: parasiram Eastwell. Frumosul Eastwell cu marele castel de piatra cenusie, cu splendidul parc, cu turmele de cerbi si pitorestile vaci scotiene, cu lacurile, cu paduricea si gradina cu batranul cedru, locasul nostru nazdravan.

Eastwell! Casa in care m-am nascut, cu multele camere, unele cercetate, altele necercetate de noi, apartamentele noastre de copii, camere in care ne faceam lectiile si salonasul intim al mamei, unde ne citea cate o carte uneori, seara, si ne dadea voie sa umblam cu comorile de pe mesele ei; sufrageria cea mica, salonul si draga biblioteca, in care se aseza pomul de Craciun si din care o galerie, in chip de sera, ducea in gradina. Aceasta galerie conducea printr-o scara in catul de jos, la o sera mai mare, plina de ferigi arborescente.

Ele mi s-au intiparit mai adanc in minte, precum si pasiflorele rosii aprinse, o specie nemaiintalnita aiurea, catarate pe tot peretele de sticla. Florile erau ca niste stele purpurii, atarnate de lujerele lor agatatoare, prin cotoare subtirele, puse parca anume prea sus, ca sa nu le putem atinge.

Vorbind de sufrageria cea mica de la Eastwell, imi amintesc de doua fiinte care au trecut prin viata noastra ca doua naluci. Una din ele e unchiul Leopold, duce de Albany; cealalta e Carlos, principe mostenitor al Portugaliei, care mai tarziu, ca rege, a fost ucis impreuna cu fiul sau pe cand treceau in trasura, pe strazile Lisabonei, cu prilejul unei festivitati.

Regina si al doilea fiu al ei se aflau in aceeasi trasura; viteaza regina, Amalia, salva pe tanarul Manuel, sculandu-se de la locul ei si izbind in fata pe ucigas cu buchetul din mana ei, inainte ca el sa poata face o a treia victima.

Tot articolul, in Jurnalul National

E gratis, dar nu stii de el. Vezi cum poti obtine Cardul european de sanatate!... Portretul robot al sinucigasului roman: barbat, 25-34 de ani, traieste in oras si e somer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x