Antena Căutare

SPECIAL: Rodica, Securitatea si denigrarea lui Paunescu

Lipsa de scrupule si atitudinea slugarnica ale teveristei Rodica Culcer pe banii contribuabililor sunt binecunoscute, dar Jurnalul National va ofera astazi o proba de cinism dus la extrem. Pentru 7 noiembrie 2010, ziua cand a fost inmormantat Adrian Paunescu, Rodica Culcer a planuit si pus in scena un plan diabolic de denigrare a marelui poet in cadrul emisiunii "Ultima editie" prin intermediul scriitorului Andrei Cornea. Premeditarea a fost dezvaluita de Comisia de etica a TVR, care a pus in discutia Consiliului de Administratie al TVR atitudinea incalificabila a Rodicai Culcer si a echipei sale.

Dincolo de concluziile Comisiei de Etica a TVR, care nu a gasit nici un vinovat, ramane insa o intrebare: cum si-a permis Rodica Culcer sa-l denigreze pe Adrian Paunescu, ironizandu-i calitatile de mare poet, in conditiile in care aceeasi Rodica Culcer, pe 29 septembrie 1988, pe vremea cand era secretara consilierului politic al Ambasadei SUA la Bucuresti, Michael Parmly, facea anticamera la acelasi Adrian Paunescu, pentru ca poetul sa se intalneasca cu un diplomat american?

Doua note ale Securitatii din dosarul de urmarire al poetului Adrian Paunescu demonstreaza lipsa de scrupule a Rodicai Culcer.

Si mai demonstreaza ceva. Ca toate acuzatiile la adresa ei ca a fost ofiter acoperit si a lucrat pentru Securitate au o baza reala. Potrivit unor surse diplomatice, inainte de 1989, pentru ca un cetatean roman sa lucreze la o ambasada straina avea nevoie de aprobarea organelor de Securitate, asta in cazul in care nu era deja colaborator (cele mai frecvente cazuri).

In perioada 1985-1989, cand lucrurile se inrautatisera dramatic in Romania, Directia a III-a de Contraspionaj a Securitatii nu permitea nici unui cetatean sa lucreze pentru firme sau ambasade straine daca nu era colaborator/informator/agent al Securitatii.

Aceleasi surse spun ca inainte de 1989, in cadrul Ministerului de Externe, exista un Oficiu pentru Deservirea Corpului Diplomatic (ODCD), care punea la dispozitia ambasadelor straine personal romanesc. Majoritatea acestora erau oamenii Securitatii - soferi, secretare, bucatari etc...

Tot articolul, in Jurnalul National

Arad: Angajatii CNADNR acuzati ca au luat mita de la AC/DC, scosi de sub urmarire penala... Dosarul "Mita la MAI": Fatuloiu nu s-a prezentat la audieri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x