Antena Căutare

Dezinsecție cu bolnavii în pat la un spital din România! „Ne-a spus să stăm liniștiți, că nu ne intoxicăm ca la Timișoara”

Direcția de Sănătate Publică din Constanța a fost sesizată în data de 13 decembrie, despre un eveniment petrecut la Secția de Recuperare Eforie Sud, a Spitalului Județean Constanța. Conform unui pacient, dezinfecția, dezinsecția și deratizarea au fost făcute cu bolnavii în pat.

Dezinsecție cu bolnavii în pat la un spital din România! „Ne-a spus să stăm liniștiți, că nu ne intoxicăm ca la Timișoara” Galerie
Dezinsecție cu bolnavii în pat la un spital din România! „Ne-a spus să stăm liniștiți, că nu ne intoxicăm ca la Timișoara”

În momentul în care firma care se ocupă cu dezinsecția spitalului a intrat în saloane, pacienții se aflau în paturi. Însă, nu au fost mutați și au rămas în interior pe tot parcursul dezinsecției, fapt ce poate fi riscant! Câțiva pacienți au încercat să se refugieze în alte saloane, însă firma deja le bifase.

“Mi s-a întâmplat să fiu internată în Secția de Recuperare Eforie Sud, care aparține de Spitalul Județean Constanța, pe 27 noiembrie 2019. În pat fiind, ne-am pomenit în salon cu «băieții de la o firmă de dezinsecție», care, intempestiv, în trei minute, ne-au pulverizat salonul cu pacientele în paturi. Ne-am refugiat în secția de electroterapie, dar pe aici trecuseră deja băieții și, din cauza soluției, pavimentul se transformase în patinoar” , povestește o pacientă.

Pacienții s-au plâns medicului coordonator, conform documentului depus la Direcția de Sănătate Publică din Constanța, însă răspunsul acestuia nu a fost cel așteptat de aceștia.

„Noi facem dezinsecția când ne programează ei! Stați liniștiți, nu sunteți în pericol precum cei intoxicați la Timișoara.” , a fost răspunsul primit de către pacienți din partea unui angajat al spitalului.

În urma dezinsecției, pacienții au acuzat probleme de sănătate. “Diagnosticul meu nu mi-a permis să mă externez la cerere. Eu aveam patul lângă geam și, din cauza substanțelor pulverizate, am făcut un eritem pe față. Am aerisit salonul două zile, la 4 grade Celsius afară, iar două colege de salon au făcut faringo-traheită”

Electrocentrale susţine că în Constanţa căldura şi apa caldă vor fi furnizate de joi după-amiază... Poliţia de Frontieră a suplimentat personalul pentru a preveni aglomeraţia la punctele de trecere a frontierei; în perio...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x