Aparatul medical poate face până la 12 teste în acelaşi timp, iar timpul de analiză va fi de două ore şi jumătate.
De altfel, specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au anunţaţ că testarea cât mai rapidă a persoanelor suspecte este una dintre măsurile esenţiale pentru a împiedica răspândirea Covid-19.
În prezent, în Galaţi sunt izolate la domiciliu 1125 persoane. De asemenea, 58 de gălăţeni sunt în centrele de carantină iar 13 sunt internaţi în spital. Două persoane au fost confirmate cu infecţie cu coronavirus până în present iar din izolare au ieşit 47.
Specialiştii de la Universitatea Dunărea de Jos pregătesc în laboratoarele unităţii soluţii dezinfectante.
O echipă de cinci specialişti de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu şi Facultatea de Medicină şi Farmacie a conceput deja un dezinfectant pe bază de alcool pentru uz individual.
În prezent se efectuează teste pentru a vedea activitatea sa microbiologică. La sfârşitul săptămânii se va şti clar dacă este o soluţie viabilă de rezervă pentru situaţii de urgenţă.
„În efortul de adaptare şi de contribuţie directă a comunităţii academice la nevoile societăţii, în perioada următoare ne vom concentra pe definirea unor soluţii dezinfectante care să fie folosite mai întâi la nivelul universităţii noastre, iar mai apoi pentru comunitatea locală. Scopul nostru este să acoperim o eventuală criză de dezinfectanţi în cazul prelungirii stării de urgenţă cauzată de pandemia de coronavirus”, a declarat Lucian Puiu Georgescu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.
Până acum s-au arătat interesate să achiziţioneze dezinfectant produs la Universitatea Dunărea de Jos, Primăria Municipiului Galaţi şi Consiliul Judeţean Galaţi.
Sursa : news.ro
Salvatorii din spitale, ajutați cu donații... Lista medicamentelor folosite pentru tratarea coronavirusului a fost făcută publică. Un singur flacon cu 120 de comprima...