După plaje, Litoralul românesc îşi pierde şi falezele. Fără bani şi fără soluţii, primăriile iau măsuri arhaice. Pun bariere de sârmă în calea turiştilor, acolo unde zona de promenadă dispare sub alunecările de teren, şi aşteaptă ajutor de la Guvern.
În câţiva ani, staţiunea Eforie ar putea rămâne fără faleze. Valurile puternice şi ploile au îmbibat solul cu apă, iar acum pământul o ia la vale.
Oraşul Eforie îşi pierde de la un an la altul faleza. De la Nord la Sud, staţiunile care înainte de 1989 erau considerate magnet pentru turişti, par să se rupă definitiv de plajă. Primăria a închis faleza, ca să evite accidentele. Câteva bucâţi de lemn şi o sârmă ghimpată ţin zona afectată grav de eroziune departe de turişti. Scările care o legau de plajă au dispărut sub buruieni.
Primarul susţine că nu poate interveni pentru că este în proces cu Apele Române, instituţie care a contestat o hotărâre de consiliu local prin care faleza a intrat în proprietatea administraţiei locale.
De ani întregi, litoralul românesc pierde şi plaje, şi faleze. Deşi autorităţile au cheltuit în 2015 peste 170 de milioane de euro, bani europeni, pentru protecţia zonei de coastă şi oprirea eroziunii în staţiunile Mamaia, Constanţa şi Eforie Nord.
Atenție, imagini șocante! Om al străzii, bătut până la leşin, de un tânăr rănit din dragoste. A vrut să-și terorizeze fo... Înotul, disciplină obligatorie în şcoli. Prima unitate de învățământ din București în care sunt predate lecții: "A...