Antena Căutare

Statul îți dă banii de Paşte! Ce condiții trebuie să îndeplinești și unde se depun cererile

În perioada 12 martie 2018 - 23 martie 2018, de luni până joi, între orele 8:30 - 15:00 şi vineri, se pot depune cererile pentru acordarea ajutoarelor de urgenţă sub forma de tichete sociale cu ocazia sărbătorilor de Paşte, între orele 8:30-12:00. 

În perioada 12 martie 2018 - 23 martie 2018, de luni până joi, între orele 8:30 - 15:00 şi vineri, se pot depune cererile pentru acordarea ajutoarelor de urgenţă sub forma de tichete sociale cu ocazia sărbătorilor de Paşte, între orele 8:30-12:00.

Gălăţenii care îndeplinesc condiţiile necesare pot solicita ajutorul de urgenţă, sub formă de tichete sociale. Categoriile de persoane care pot beneficia de acest ajutor sunt următoarele: pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparţinători legali sau ai căror susţinători legali nu au posibilităţi financiare, familii cu 4 sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ, familii monoparentale cu 2 sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ, familii confruntate cu probleme grave de sănătate a membrilor acestora, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor lunare şi a actelor medicale prezentate la dosar, reprezintă cazuri sociale, persoanele adulte cu handicap gradul I, II, III şi alte situaţii sociale deosebite, constatate în urma efectuării anchetei sociale.

Persoanele sau familiile care solicită ajutorul de urgenţă trebuie să locuiască singuri, să nu aibă susţinători legali sau alte persoane obligate prin lege la întreţinere, venitul net lunar să fie sub 700 lei/lună/membru de familie, să nu deţină în proprietate: o altă locuinţă, teren în municipiul Galaţi sau în alte localităţi sau autoturism, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente şi spaţiul de locuit să nu depăşească exigenţele minimale pentru locuinţe prevăzute în Legea nr. 114/1996, legea locuinţei.

Actele necesare: cerere tip, actele de identitate ale solicitantului si ale membrilor familiei, acte care dovedesc situaţia materiala a solicitantului şi a familiei acestuia (cupon pensie/indemnizaţie/alocaţie/venit minim garantat, adeverinţă salariu şi alte acte doveditoare ale venitului realizat) şi acte medicale (actualizate) din care sa rezulte starea de sănătate precară ,dacă este cazul, (adeverinţă medic specialist, certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap, bilet de ieşire din spital).

Cererile se pot depune în următoarele puncte:

- Serviciul Public de Asistenţă Socială (Str. Fraternităţii nr.1) pentru cartierele: Centru, Port, Zona Gării, Piaţa Centrală,Valea Oraşului;

- Parohia Pogorârea Sf. Duh (Str. Saturn nr. FN) pentru cartierele: Mazepa I şi II, Ţiglina I,II şi III;

- Centrul de Sprijin Social pentru Romi (Str. 1 Decembrie 1918 nr. 25) pentru cartierele: Cartier Siderurgiştilor Vest,Cartier Aurel Vlaicu, Micro13B, 14, 38, Cartier Fileşti,
Micro40, 39A, 39B, 39C;

- Asociaţia Filantropică Sf. Antonie cel Mare (B-dul Dunărea nr. 70) pentru cartiele: Micro16, 17, 18, 19, 20 ,21, Cartier Barboşi, Centură, Cartier Dimitrie Cantemir.

Ziua Mondială a Somnului. Câte ore pe zi este indicat să dormim pentru a nu ne îmbolnăvi... HARTA SEISMICĂ a Bucureştiului! Care sunt cele mai afectate şi cele mai sigure cartiere din Capitală în caz de cutremur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x