Căutare Live

Studiul momentului despre coronavirus. Se cer schimbări urgente în tratamentul pacienților COVID-19

Vești proaste pentru mii de pacienți infectați cu noul coronavirus.

Studiul momentului despre coronavirus. Se cer schimbări urgente în tratamentul pacienților COVID-19

Profimedia

Potrivit un studiu realizat pe 600 de subiecți, cercetătorii de la Gilead au observat că pacienții COVID-19 care suferă forme moderate ale bolii au evoluat spre bine după ce au primit, timp de cinci zile, tratamentul oferit de Gilead Sciences Inc cu Remdesivir, însă continuarea tratamentului timp de 10 zile nu a prezentat beneficii şi nu a scurtat în mod semnificativ perioada de internare în spital, conform unui nou studiu, transmite vineri Reuters, potrivit Agerpres.

Studiul a fost publicat, vineri, în Journal of the American Medical Association, arată că pacienţii cu forme moderate ale bolii care au fost trataţi cu acest medicament antiviral timp de cinci zile au avut o şansă semnificativ mai mare de îmbunătăţire a stării de sănătate decât pacienţii din grupul martor, care au primit un tratament standard.

Cercetătorii subliniază că importanţa clinică a beneficiilor aduse de Remdesivir este incertă.

În prezent, Remdesivir este folosit după ce a primit o autorizaţie de utilizare de urgenţă din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi cu cazuri severe de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus.

În prima parte a acestei luni, compania Gilead a solicitat aprobarea deplină a FDA pentru Remdesivir.

Acest medicament este folosit în prima linie a luptei împotriva pandemiei, mai notează Reuters.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... O nouă explozie a numărului de cazuri de coronavirus, în România! Încă 1.189 de îmbolnăviri și încă 37 de morți! Record ...
Ultimele știri