Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Suspect de coronavirus din Deva, lăsat patru ore în ambulanță

Un bărbat care prezenta simptome specifice coronavirusului a fost ţinut într-o ambulanţă SMURD, mai bine de patru ore, înainte să fie văzut de un medic, în Unitatea de Primiri Urgenţe. Medicii de pe ambulanţă nu erau îmbrăcaţi corespunzător.

Scandal, în plină epidemie de COVID-19, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Medicii de pe ambulanţă nu erau îmbrăcaţi corespunzător şi au fost nevoiţi să îşi cumpere din banii lor echipamente folosite adesea de zugravi şi vopsitori.

Avion întors din drum, după ce o pasageră a început să tușească

Bărbatul prezenta un disconfort. Chiar dacă el era deja diagnosticat cu o insuficienţă respiratorie, paramedicii l-au considerat o suspiciune de coronavirus. Ajunşi la domiciliul bărbatului, aceştia s-au confruntat cu o suspiciune, dar total neechipaţi. Aşa s-au văzut puşi în situaţia de a îşi cumpăra din banii lor echipamentele de protecţie.

,,În primă fază am refuzat intervenţia ne-a venit din dispecerat dacă avem măşti şi mănuşi pe mână putem să mergem. Din banii noştri, sunt echipamente de vopsit.,, a spus un paramedic.

În cele din urmă, bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, acolo unde trebuiau să îi fie recoltate probe pentru a se stabili dacă este sau nu pozitiv cu noul coronavirus. Ajuns înscă acolo, bărbatul acuză că a fost nevoit să aştepte mai bine de patru ore în curtea spitalului, într-o ambulanţă.

,,Nu îl primeşte nimeni, nimeni nu se uită la el, nimeni nu îl bagă în niciun cabinet. Îl ţine deoparte.,, a declarat primarul comunei Harau.

Bărbatul susţine că nu a fost plecat în străinătate şi nici nu a avut contact cu nicio persoană venită din afara ţării. Dupa Bucureşti, Hunedoara rămâne pe locul doi ca judeţ cu persoane confirmate cu virusul COVID-19, iar până în momentul de faţă aici sunt nu mai puţin de 21 de cazuri.

Recomandari