Antena Căutare

Tabara: Cultivatorii de castraveti vor fi despagubiti in cel mult o luna. Bilantul a ajuns la 33 de morti

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat, vineri seara, la Arad, ca in cel mult o luna vor fi acordate despagubiri cultivatorilor de castraveti din Romania care au suferit pierderi in urma cazurilor de imbolnavire cu E.coli semnalate in mai multe tari europene, anunta Mediafax.

"Eu nu cred ca exista cauza in legume si fructe privind infectarea cu E.coli, ci in cu totul alta parte, dar agricultorii platesc pentru ca sunt mai vulnerabili. Cauza este undeva in zona sanitar-veterinara, in Germania, unde trebuia sa se limiteze, dar acolo nu a existat operativitate"


"sa inteleaga ca ce se produce in Romania este curat, igienic si de foarte buna calitate




Producatorii de castraveti din Romania vor fi despagubiti cu pana la 247.200 euro, la pierderi estimate la noua milioane de euro pana la 1 august, declara, luni, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

Bacteria E.coli a mai facut alte doua victime in Germania, 33 in total

Bacteria E.coli a facut alte doua victime in Germania, au anuntat vineri autoritatile sanitare regionale germane, bilantul total al epidemiei ajungand la 33 de morti, dintre care 32 in Germania.

Dupa doua saptamani de decizii si actiuni sovaielnice, Germania anunta ca a descoperit sursa care a provocat epidemia de E.Coli. De vina ar fi semintele germinate, pe care medicii germani le suspectasera si zilele trecute. Raul a fost, insa facut.



Sunt cel putin 31 de morti si peste 3 mii de bolnavi in spitale. Iar pagubele pentru fermierii europeni sunt greu de calculat.

Bulgaria intrase si ea in alerta dupa ce un barbat a murit ieri. Autoritatile de la Sofia au anuntat, insa, ca decesul nu a fost provocat de E.coli.

VIDEO! 30 de palmieri pentru somerii din Campia Turzii... Untitled stire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x