Live acumFilm: Aventura in doi
Prime Time 20:50Observator Special

Schimbări privind eliberarea sau schimbarea pașaportului și a permisului auto. Ce trebuie să știe românii despre plata taxelor

Schimbări importante privind taxele pentru eliberarea și schimbarea pașaportului și a permisului auto. Guvernul a aprobat o hotărâre prin care românii pot achita online dările pentru aceste servicii.

Taxele pentru eliberarea sau schimbarea pașaportului și a permisului auto vor putea fi plătite online

news.ro

Astfel, potrivit noilor reglementări, plata taxelor pentru pașapoarte și permise auto va putea fi efectuată în Sistemul Național Electronic de Plată Online, respectiv pe platforma ghiseul.ro.

„Plata unor servicii de utilitate publică va putea fi făcută prin sistemul naţional electronic de plată online, practic vorbim de informatizarea unor plăţi datorate pentru anumite servicii de utilitate publică în sistem online, respectiv pentru plata taxelor pentru paşapoarte şi permise auto.

Astfel, după adoptarea acestui proiect de hotărâre de Guvern iniţiat de Autoritatea pentru Digitalizarea României cetăţenii români care vor accesa aceste servicii pentru eliberarea, schimbarea paşapoartelor sau a permiselor auto vor putea plăti taxele aferente în sistem online prin sistemul naţional electronic de plată”, a explicat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, citat de Agerpres.

Statul vrea să mute toate plățile în online. ANAF, noi facilități

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat și alte noi facilități ale serviciului Spațiul Privat Virtual, astfel că persoanele înregistrate în Spațiul Privat Virtual pot face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghișeul.ro, soluție care permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții.

Recomandari