Antena Căutare

Taximetristii din Botosani ar putea fi obligati sa scrie pe masini: "Cursa fara bon fiscal este o cursa gratuita"

Legea e lege doar pentru cei care o scriu. O demonstreaza pana si taximetristii din Botosani care omit sa le dea clientilor bonuri fiscale. Iar autoritatile au strans atat de multe plangeri, incat se gandesc serios sa emita o lege prin care cei care nu primesc bonuri la finalul cursei sa nu mai plateasca deloc.

“Puteti sa imi dati si un bon, va rog?“ E intrebarea care ii pune pe multi taximetristi in dificultate.

Soferul din imagini, de exemplu, ii alege reporterului de la Observator un bon din teancul pe care il tine pe undeva prin portiera masinii, pentru orice eventualitate. Taximetristul se enerveaza in momentul in care i se spune ca nu ar trebui sa primeasca niciun ban daca nu ofera bon fiscal.

Conform legii, clientul ar fi putut sa se dea jos din masina fara sa plateasca vreun leu. In plus, putea anunta si Protectia Consumatorului. Asa cum chiar unul dintre colegii cinstiti ai taximetristului o recunoaste: “Pentru asta sunt legi. Nu trebuie sa scrii nu stiu ce. Sunt niste treburi de amatori. Oricand poti sa pui mana pe telefon sa chemi Protectia Consumatorilor”.

Pentru a scapa de astfel de situatii, primaria din Botosani vrea ca fiecare taximetru sa aiba scris atat pe dinafara, cat si in interior un text simplu, dar clar: “Cursa fara bon fiscal este o cursa gratuita”.

“Pe langa acest text va si un numar de telefon de la primarie unde pot fi primite toate sesizarile cetatenilor”, spune Cosmin Andrei, viceprimar in Botosani.

Un incendiu puternic a lasat pe drumuri doua familii dintr-o localitate bistriteana... Vreau sa ajut! Ianis se lupta cu un cancer localizat la ambii ochi si are nevoie de 40.000 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x