Antena Căutare

Toţi românii trebuie să ştie asta! Schimbarea contoarelor este obligatorie

Populația și firmele din România vor fi obligate să-și înlocuiască toate contoarele care măsoară consumul de curent electric cu unele noi

Populația și firmele din România vor fi obligate să-și înlocuiască toate contoarele care măsoară consumul de curent electric cu unele noi, scrie observator.tv.

Măsura se va implementa, pentru majoritatea populației, în următorii șase ani, se arată în Planul Național de Acțiune pentru Eficiență Energetică, publicat, săptămâna trecută, pentru dezbatere publică, pe site-ul Departamentului pentru Energie din cadrul Guvernului României.

Planul Național mai precizează că, datorită contoarelor inteligente, consumatorii finali își vor putea gestiona mai eficient consumul de curent electric, economisind energie și bani.

Această prevedere este cuprinsă într-o directivă a Parlamentului European și a Consiliului Europei din iulie 2009, ce prevede că „statele membre asigură implementarea unor sisteme de măsurare inteligentă care contribuie la participarea activă a consumatorilor pe piaţa furnizării de energie electrică".

Vremea cu Flavia Mihăşan: Soarele ne răsfaţă astăzi cu temperaturi de 21 de grade!... Atenţie mare, şoferi! Din 28 septembrie, veţi fi PENALIZAŢI pentru o nouă abatere în trafic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x