Live acumNunta cu scântei (r)
Prime Time 20:00Poftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)

Transferul de la RADET către Termoenergetica va dura 90 de zile! Ce se întâmplă cu căldura și apă caldă în tot acest timp

Consiliul General al Capitalei va discuta joi proiectul care vizează delegarea serviciului de termoficare de la RADET către Termoenergetica, termenul de mobilizare pentru transfer este de 90 de zile.

Transferul RADET căte Termoenergetica va dura 90 de zile

"O să intre pe ordinea suplimentară toate aceste proiecte pentru delegarea serviciului. În momentul de faţă, avem totul pregătit. Joi se intră cu o ordine suplimentară, pentru a clarifica toată această situaţie. Contractul intră în vigoare la data delegării şi există o perioadă de 90 de zile de mobilizare - aşa se numeşte - conform contractului.”

Bucureștenii vor beneficia de apă caldă și căldura pe durata transferului, furnizarea acestora nefiind afectată.

Citește și: RADET a intrat în faliment, dar bucureștenii nu vor rămâne fără căldură și fără apă caldă. Ministrul Economiei: ”Sunt doar probleme de ordin juridic!”

„Orice ar fi, bucureştenii primesc apă caldă şi căldură. Dacă era să fie cum zice lumea... Uitaţi că am intrat de luni în faliment şi oamenii tot au apă caldă şi căldură. Deci, nu se opresc activităţile de genul acesta. Vorbim de un serviciu vital, cu care nu se joacă nimeni", a declarat Alexandru Burghiu.

Citește și: Lovitură grea! Ce se întâmplă cu căldura furnizată românilor! Gabriela Firea a făcut anunțul

Luni, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât ca Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Bucureşti (RADET) să intre în faliment, decizia fiind una definitivă.