Antena Căutare

Transparency International: Romania, pe locul 75 la perceptia coruptiei

Romania a ajuns sa ocupe locul 75 in topul Transparency International pe anul 2011 privind perceptia coruptiei, cu 3,6 puncte, la egalitate cu China. Tara noastra a coborat sase pozitii in ultimul an.


In 2010 Romania ocupa pozitia 69 in lume si primea 3,7 puncte pentru lupta anticuroptie. Anul acesta in pofida rapoartelor comisiei europene care laudau demersurile facute in acest sens si mai ales activitatea DNA, surprinzator am coborat sase locuri. De data aceasta tara noastra s-a clasat pe locul 75.

In clasamentul coruptiei europene stam insa si mai prost. Am reusit sa atingem pozitia 25 din 27, singurele tari devansate fiind Falimentara Grecie si vecina noastra - Bulgaria.

Pe plan mondial la egalitate cu noi sunt chinezii, la fel de corupti insa mult mai bogati. Croatia, Macedonia, tari candidate la UE, ne-au depasit. Putem sa ne bucuram insa ca exista locuri unde este si mai rau. In Somalia sau Coreea de Nord! Acolo lupta anticoruptie este de nota..1.

Lectii ne dau cei din Noua Zeelanda sau tarile nordice, acolo unde notele se apropie de 10. Pentru realizarea acestui clasament Transparency International a adunat date de la Banca Mondiala si institutiile financiare din fiecare tara.

sursa: Antena3

15 maghiari, retinuti de 1 Decembrie la Miercurea Ciuc. Extremistii au afisat steaguri neautorizate... Un microbuz s-a rasturnat pe DN5: cel putin cinci raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x