Antena Căutare

„Tulpina de coronavirus apărută în Europa este mult mai contagioasă decât cea din China!”. Avertisment de la cercetători! Ce se poate întâmpla, la vară

Tulpina noului coronavirus ce a devenit dominantă a apărut în Europa și s-a răspândit și în Statele Unite ale Americii, fiind mult mai mult mai contagioasă decât varianta originală, apărută în China, după cum arată un nou studiu american. 

„Tulpina de coronavirus apărută în Europa este mult mai contagioasă decât cea din China!”. Avertisment de la cercetători! Ce se poate întâmpla, la vară
„Tulpina de coronavirus apărută în Europa este mult mai contagioasă decât cea din China!”. Avertisment de la cercetători! Ce se poate întâmpla, la vară

Potrivit acestui studiu, realizat de oamenii de ştiinţă de la Laboratorul Naţional Los Alamos, noua tulpină a apărut în februarie în Europa, a migrat repede pe Coasta de Est a Statelor Unite şi a devenit tulpina dominantă în toată lumea, încă de la jumătatea lunii martie.

Tulpina dominantă, apărută în Europa, ar avea o nouă capacitate înfiorătoare

În afara faptului că se răspândeşte mai repede, această tulpină de coronavirus are şi capacitatea de a-i face pe cei infectaţi mai vulnerabili la o a doua infecţie după ce au contactat odată boala, se arată în studiu.

Nu este clar locul în care a apărut noua tulpină, dar datele arată că a infectat rapid mult mai multe persoane decât tulpinile din Wuhan, China, iar în câteva săptămâni a devenit tulpina predominantă în mai multe ţări.

Potrivit studiului, noua tulpină de coronavirus este mult mai infecţioasă faţă de predecesoarele sale, dar nu se ştie exact de ce.

Echipa de cercetători a identificat 14 mutații ale noului coronavirus

Autorii studiului au analizat peste 6.000 de secvenţe de coronavirus din întreaga lume. Echipa Los Alamos, asistată de oamenii de ştiinţă de la Duke University şi Universitatea Sheffield din Anglia, a identificat 14 mutaţii, potrivit Mediafax.

Aceste mutaţii au apărut între cele aproape 30.000 de perechi de baze de ARN despre care alţi oameni de ştiinţă spun că alcătuiesc genomul coronavirusului. Autorii raportului s-au concentrat pe o mutaţie numită D614G, ce este responsabilă de schimbarea vârfurilor virusului.

De când circulă noul coronavirus, de fapt, în Europa! Medicii unui spital din Franța vin cu dovezi

„Datele sunt îngrijorătoare, întrucât vedem o formă mutantă a virusului care se dezvoltă foarte rapid, iar în luna martie a devenit forma pandemică dominantă", a scris Bette Korber,unul dintre autorii studiului.

„Coronavirusul mi-a salvat viața, după ce a fost cât pe ce să mă ucidă”. Angela este recunoscătoare pentru COVID-19! Motivul este tulburător!

În plus, cercetătorii au avertizat că dacă noul coronavirus nu cedează în timpul verii, la fel ca gripa sezonieră, va suferi în continuare mutații și ar putea afecta succesul vaccinurilor ce sunt dezvoltate de oamenii de știință, conform CNBC.

Noul coronavirus, cunoscut de oamenii de ştiinţă ca SARS-CoV-2, a infectat peste 3,5 milioane de oameni din întreaga lume şi a provocat peste 250.000 de decese de la descoperirea sa la sfârşitul anului trecut.

Marea Britanie a devenit, marţi, ţara europeană cu cele mai multe decese cauzate de noul coronavirus, depăşind astfel Italia.

La începutul săptămânii viitoare, România ar putea depăși vârful pandemiei de Covid-19. Horațiu Moldovan: "Să nu re... Posibil focar de COVID-19, într-o instituție publică! Un bugetar infectat cu noul coronavirus a dat petrecere, la locul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x