Antena Căutare

Turiştii care tânjesc după mâncărurile tradiţionale gătite ca pe vremea bunicii îşi pot petrece sărbătorile de iarnă în conacele din Braşov

Turiştii care tânjesc după mâncărurile tradiţionale gătite ca pe vremea bunicii îşi pot petrece sărbătorile de iarnă în conacele din judeţul Braşov. Sunt întâmpinaţi cu mese îmbelşugate umplute de bucătarii cu preparate făcute după reţete vechi reinterpretate.

De la tradiţionala pâine cu maia sau mâncarea pe care o preferau haiducii, până la cărnaţi ori rulada tradiţională de porc.

Când spunem mâncare săsească automat ne amintim şi gustul proaspăt al pâinii cu maia. Într-un conac din Braşov, preparatul este făcut după reţeta bunicii. Cu mult suflet şi câteva ingrediente.

Românii se axează foarte mult să regăsească mâncarea tradiţională veche românească. doresc să resimtă şi să reguste produsele de altădată.

„După ce am legat-o bine, va trebui să o punem la fiert undeva circa 3 ore. În momentul în care s-a fiert, se pune la zvantat şi se pune rece, iar abia apoi la fum.Carnea va sta la afumat aproape 20 de ore, ca să prindă gustul tradiţional.După cum ştim fumul şi conservă carnea. este un conservant natural foarte bun.” , a explicat Gal Petrică, bucătar.

Multe dintre platourile ţărăneşti vor ajunge şi pe mesele românilor plecaţi peste graniţe

Amendă uriașă pentru firma care a organizat spectacolul ”Kings on Ice” de la Cluj. Plușenko, revoltat:"Nu am văzut ... Dincă şi complicele, Ștefan Risipițeanu, confruntare faţă în faţă! Vor ieși la suprafață detalii șocante...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x