Antena Căutare

Ucidere din culpa: Maternitatea Giulesti, trimisa in judecata impreuna cu 5 persoane

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, luni, trimiterea in judecata a mai multor persoane, in cazul incendiului produs la Maternitatea Giulesti. Printre acestea se numara asistenta Florentina Carstea, fostul manager al unitatii, Bogdan Marinescu, precum si Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu", ca persoana juridica.

Florentina Carstea si institutia in care s-a produs tragedia au fost trmise in judecata "sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa (cu consecinta decesului a 6 nou-nascuti) si vatamare corporala grava din culpa (cinci infractiuni)", se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

Bogdan Marinescu, Vasile Dima, Adrian Toma Ioan si Gigel Oprea au fost trimisi in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de neglijenta in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

In rechizitoriul procurorilor se arata ca asistenta Carstea nu si-a indeplinit atributiile de serviciu stabilite in fisa postului, in sensul ca nu a supravegheat in permanenta nou-nascutii aflati in salonul de Terapie Intensiva.

"La ora 18.24 (Florentina Carstea - n.r.) a parasit in mod nejusitificat salonul, lipsind aproximativ 12 minute, ceea ce a facut imposibila sesizarea momentului izbucnirii incendiului si luarea masurilor de evacuare a nou-nascutilor, cu consecinte extrem de grave, respectiv decesul a sase nou-nascuti si vatamarea grava a altor cinci", precizeaza Ministerul Public.

"Inculpatul Marinescu Bogdan, in calitate de manager al spitalului, nu a efectuat demersuri pentru infiintarea in cadrul unitatii spitalicesti a Serviciului Intern de Prevenire si Protectie astfel cum prevad dispozitiile Legii 319/2006. Acest serviciu ar fi trebuit sa aiba in competenta inclusiv analizarea alegerii, cumpararii, intretinerii si utilizarii echipamentelor de munca, a echipamentelor de protectie colectiva si individuala si care ar fi putut identifica pericolele si riscurile de natura electrica, aspect care a avut un rol favorizant in producerea incendiului", mai precizeaza procurorii.

Florentina Carstea a fost singura persoana arestata in acest caz. Ea a fost eliberata spre sfarsitul lunii octombrie, in urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucuresti.

Basescu propune transformarea spitalelor "neperformante" in crese... EDITORIAL Ana Maria Paunescu - Mai trista ca ploaia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x