Antena Căutare

Ultimele detalii despre submersibilul dispărut în Atlantic: „Au rămas fără oxigen și respiră dioxid de carbon”. Stadiul căutărilor

Căutările continuă pentru submersibilul dispărut duminică în Oceanul Atlantic în timpul unei excursii de explorare a epavei Titanic. Un specialist a făcut premoniții sumbre despre starea pasagerilor.

Galerie
Submersibilul Titan dispărut în Oceanul Atlantic duminică nu este de găsit | Profimedia

Update, 26 iunie 2023:

După ce oficialii au anunțat că submersibilul a fost găsit și s-a concluzionat că s-a produs o implozie, rămân, totuși o serie de întrebări privind acest tragic accident.

Cei care au construit nava Titan spun că aceasta ar fi trebuit să reziste presiunilor din adâncimea oceanului. Cu toate acestea, Titan nu a primit niciodata autorizație de la o organizație calificată. Mai mult, un angajat al Ocean Gate, a ridicat, în 2018 întrebări privind testele pe care experții ar fi trebuit să le facă. David Lochridge, directorul operațiunilor maritime la OceanGate Expeditions spunea la vremea aceea că este îngrijorat de siguranța pasagerilor.

La o săptămână de la dispariția submersibilului, experții spun că este puțin probabil să mai fie găsit vreun trup al celor care au pornit în expediție.

Articolul continuă după reclamă

Avem de-a face cu un mediu extrem de dificil. Trebuie să știți că am avut de-a face cu o implozie a submersibilului și resturile sunt peste tot împrăștiate. Noi vom continua să cercetăm suprafața de pe fundul oceanului, dar în acest moment nu am răspuns cu privire la când vom aduce la suprafață cele cinci victime”, a declarat Amiralul Mauger, Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, potrivit Euronews.

Update, 23 iunie 2023: Operatorul Titan, OceanGate, a confirmat că submersibilul este declarat dispărut. Compania mai continuă căutările pentru a găsi și alte resturi ale submersibilul sau trupurile celor neînsuflețiți.

„Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și de fiecare membru al familiilor lor în aceste momente tragice”, a transmis compania.

„În această dimineață, un ROV - vehicul controlat de la distanță de la bordul navei Horizon Arctic a descoperit un con din partea din spate a submersibiliului Titan, la circa 500 de metri de prora Titaniclui, pe fundul apei. ROV-ul a găsit apoi și alte resturi. După consultarea cu experți ai grupului de căutare am constatat că resturile au legătură cu pierderea catastrofală a camerei de presiune. După ce am ajuns la această concluzie, am anunțat imediat familiile (pasagerilor). În numele Gărzii de Coasta a Statelor Unite și a întregului echipaj de căutare, transmit sincere condoleanțe familiilor”, a declarat John Mauger, amiral al Gărzii de Coastă din SUA.

Update, 20:44: Mai multe resturi ale submersibilului Titan au fost descoperite de un aparat operat de la distanță în zona de căutare din apropierea Titanicului.

„Cadrul de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului Titan fac parte dintre fragmentele găsite în apropiere de Titanic”, relatează BBC News.

Se așteaptă ca în următoarele ore Garda de coastă americană să vină cu un comunicat lămuritor.

Știrea inițială:

Mai multe echipe de căutare s-au mobilizat pentru a căuta submersibilul dispărut duminică în Oceanul Atlantic în timp ce cinci pasageri plecaseră într-o excursie de explorare a Titanicului.

Excursia care ar fi trebuit să dureze 8 ore s-a terminat brusc la o oră și 45 de minute de când submersibilul s-a scufundat și a pierdut contactul cu Polar Prince, nava principală care a coordonat expediția. De atunci nu se mai știe nimic despre cei care erau la bordul navei. Ba mai mult decât atât, se estimează că pasagerii au rămas fără oxigen în jurul orei 15:00, ora României.

Cât costă o expediție la bordul navei OceanGate, cea care a dispărut în Oceanul Atlantic. Persoane influente se aflau la bord

Mai multe echipe de căutare din America și Europa s-au mobilizat pentru a căuta submersibilul pierdut în apropiere de epava Titanicului

Personalul medical, drone, avioane și nave de căutare suplimentare s-au mobilizat pentru a-i căuta pe cei dispăruți. Căutările s-au concentrat pe zonele despre care se știa deja că ar putea fi submersibilul.

„Noi capacități în căutare: Nave noi, de înaltă tehnologie și personal medical se deplasează la locul căutării, în timp ce eforturile de salvare ajung la un moment crucial”, a declarat un oficial al Pazei de Coastă, potrivit CNN.

„Printre acestea se numără un Magellan ROV, o navă echipată în mod unic a cărei utilizare a fost solicitată de grupul Explorers Club la începutul căutărilor. Vehiculul de căutare ajunge pe fundul mării: Un vehicul operat de la distanță "a ajuns pe fundul mării" și a început joi dimineața devreme să caute submersibilul dispărut de pe Titanic”, a mai declarat Garda de Coastă americană.

Mai mult, Franța a trimis un robot pentru scufundări pentru a ajuta la găsirea submersibilului dispărut. Acesta ar putea ajunge până la 6.000 de metri în adâncurile oceanului și este dotat cu brațe ce pot fi controlate prin telecomandă pentru a efectua manevre de salvare a submersibilului pierdut, arată Euronews.

„Victor este capabil să exploreze vizual zona, fiind dotat cu reflectoare puternice şi cu camere video. Este echipat şi cu braţe ce pot fi folosite pentru a elibera submersibilul prin secţionarea unor cabluri sau a altor lucruri care ar fi putut să-l blocheze”, a explicat șeful operațiunilor navale din Franța.

Robotul Victor 6000 este operat de un echipaj de 25 de persoane. "Putem lucra non-stop timp de 72 de ore şi nu trebuie să ne oprim pe timpul nopţii", a mai adăugat el.

Gestul controversat făcut de fiul vitreg al lui Hamish Harding, milionarul de la bordul navei dispărute. Unde a mers

Specialiștii sunt sceptici privind speranța de viață a pasagerilor din Titan: „Toți sunt înghesuiți unii lângă alții încercând să-și conserve căldura corporală”

Salvatorii au avut un strop de speranță în momentul în care sau auzit zgomote din ocean, însă Garda de Coastă americană spune că ar putea fi doar ecouri fantomatice care se propagă prin oceanul imens. Nimeni nu poate spune cu exactitate că acestea ar fi semnale de ajutor.

„Aș numi-o «Misiune imposibilă»”, a declarat Paul Zukunft, fost șef Garda de Coastă a SUA

Autoritățile sunt sceptice în privința celor cinci persoane aflate la bordul navei. Ei cred că pasagerii au rații limitate de hrană și apă. Mai mult, un căpitan al marinei a declarat că apa aproape îngheață la adâncimea la care s-au pierdut ei, ceea ce face situația și mai inconfortabilă.

„Există îngheț în interiorul părților din submarin. Toți sunt înghesuiți unii lângă alții încercând să-și conserve căldura corporală. Au rămas fără oxigen și expiră dioxid de carbon", a spus el.

(P) Designul interior eco-friendly: idei pentru un cămin sustenabil... O stewardesă din România i-a cucerit pe arabi cu frumusețea ei. Mulți spun că e sosia Angelinei Jolie. Cum arată...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x