Antena Căutare

Un manelist aflat în turneu în Austria a fost arestat în lipsă după ce a fost prins cu euro falşi

Magistraţii Judecătoriei Târgu-Jiu l-au arestat în lipsă pe cântăreţul de manele, zis Dan Pitic, pe 24 februarie.Cântăreţul este cercetat într-un dosar în care alţi trei bărbaţi din Alba şi Timiş au fost arestaţi, după ce ar fi fost prinşi, săptămâna trecută, cu peste 90.000 de euro falşi.

Un manelist aflat în turneu în Austria a fost arestat în lipsă după ce a fost prins cu euro falşi
Un manelist aflat în turneu în Austria a fost arestat în lipsă după ce a fost prins cu euro falşi

Un cântăreţ de manele din judeţul Hunedoara a fost arestat în lipsă pentru punere în circulaţie de euro falşi. Dan Pitic le-a spus anchetatorilor, prin telefon, că se află în turneu în Germania şi Austria, transmite MEDIAFAX.

Cântăreţul de manele, zis Dan Pitic, a fost arestat în lipsă în 24 februarie de magistraţii Judecătoriei Târgu-Jiu. Primul termen a avut loc pe 21 februarie, însă cauza a fost amânată după ce bărbatul ar fi transmis, prin telefon, că se află într-un turneu în Germania şi Austria şi se va prezenta la instanţă peste câteva zile, lucru care nu s-a întâmplat.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. (...) Dispune arestarea preventivă a inculpatului zis Dan Pitic, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Cu drept de contestaţie", a decis instanţa.

Cântăreţul este cercetat într-un dosar în care alţi trei bărbaţi din Alba şi Timiş au fost arestaţi, după ce ar fi fost prinşi, săptămâna trecută, cu peste 90.000 de euro falşi.

„S-a făcut o propunere de arestare în lipsă a unui inculpat, în legătură cu aceleaşi aspecte, respectiv punere în circulaţie de valori falsificate, întrucât rezultă din probe suspiciunea rezonabilă că şi acest inculpat a săvărşit această infracţiune. Şi acesta s-a deplasat în municipiul Târgu-Jiu şi a pus în circulaţie bancnote euro falsificate şi are acelaşi grad de participaţie ca şi ceilalţi inculpaţi care au fost anterior arestaţi preventiv. S-a emis mandat de arestare în lipsă, el nu s-a prezentat, nu a fost audiat în această cauză. Va fi prezentat în faţa unui judecător să confirme mandatul. A fost citat cu mandat de aducere la domiciliul mamei sale, din municipiul Petroşani, nu a fost găsit. Au fost efectuate mai multe verificări", Camelia Caragea, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Bărbatul s-ar afla într-un turneu în Germania şi Austria.

„Din probe a rezultat că între acest inculpat şi ceilalţi inculpaţi au existat înţelegeri cu privire la bancnotele euro false plasate pe piaţă. A fost căutat de autorităţi, chiar s-a luat legătura telefonică, s-a comunicat că este în Austria, întrucât la sfârşitul lunii februarie, 28-29, are nişte activităţi artistice în Austria. S-a discutat telefonic cu el, dar nu s-a prezentat la solicitarea organelor de urmărire penală şi s-a formulat o propunere de arestare în lipsă", a mai declarat Camelia Caragea.

Sursă: Mediafax

Salariul minim, majorat cu 1.000 de lei. În ce condiții ar putea românii să încaseze bani mai mulți ... Decizie radicală! Elevii din Moldova nu vor mai avea voie cu telefonul mobil la ore de la 1 septembrie 2020. Cum este ap...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x