Antena Căutare

E alertă în sistemul sanitar! Un nou deces provocat de gripă în România: Victima era vaccinată

Cel de-al treilea deces provocat de gripă în România în acest sezon a fost confirmat în județul Argeș. Potrivit informațiilor, este vorba despre un bărbat vaccinat în vârstă de 78 de ani.

E alertă în sistemul sanitar! Un nou deces provocat de gripă în România: Victima era vaccinată Galerie
Deces cauzat de gripă

Potrivit Antena 3, bărbatul care a murit avea sistemul imunitar slăbit din cauza mai multor boli cronice de care suferea.

„Menţionăm ca s-a înregistrat şi primul deces la un bărbat de 78 de ani din Piteşti având condiţii medicale preexistente, confirmat cu virusul gripal tip B, nevaccinat antigripal", au precizat reprezentanţii DSP Argeş.

Recomandări la primele simptome de gripă: Mergeți la medicul de familie!

Specialiştii recomandă vaccinarea împotriva gripei şi evitarea contactului cu alte persoane atunci când apar primele simptome ale bolii. De altfel, este recomandat să fie evitate camerele de gardă, iar primul pas este ca pacienții să meargă la medicul de familie.

În ceea ce privește persoanele cu imunitatea scăzută, femeile însărcinate, bolnavii cronici, copiii și pensionari trebuie să se protejeze din ce în ce mai mult.

Gripa a provocat până acum trei decese, în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Hunedoara... Ministerul Economiei: România nu are probleme privind asigurarea cu gaze naturale a consumatorilor în iarna 2019-2020...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x