Antena Căutare

Cum a ajuns satul din Giurgiu să fie închis și băgat în carantină? Doi tineri întorși de pe litoral au răspândit virusul în localitate

Prima localitate care trece de la starea de alertă la starea de urgenţă, după noua lege, e un sat din Giurgiu. Localitatea Cârtojani s-a închis pentru următoarele două săptămâni după ce doi tineri care s-au întros de la mare au răspândit virusul acasă.

Începând de miercuri după amiază, comuna Cârtojani din Giurgiu se află în carantină. Măsura închiderii a fost luată după ce 32 de persoane au fost infectate cu virusul Sars Cov-2, iar alte aproape 40 de persoane au intrat în contact direct cu unul din aceste cazuri confirmate.

Doi tineri întorși de pe litoral ar fi adus virusul în prima localitate din Giurgiu băgată în carantină

Comuna Cârtojani a fost băgată în carantină pentru următoarele două săptămâni, când nimeni nu poate intra și nici ieși din localitate. Localnicii s-r fi infectat după ce virusul a fost adus de doi tineri care s-au întros de la mare și care s-au răspândit acasă, fără să știe inițial că sunt infectați cu coronavirus.

Citește și: Alte 12 localităţi în carantină, de luni, după explozia de infectări cu Covid-19

Localitatea din Giurgiu, închisă pentru următoarele 14 zile

Şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a emis ordinul prin care se instituie măsura de carantină începând cu data de 22 iulie, ora 17 pentru o perioadă de 14 zile pentru localitatea Cartojani din comuna Roata de Jos, judeţul Giurgiu.

Astfel, vor fi identificate toate persoanele cu domiciliul, reşedinţa ori cu adresa declarată în zona menţionată şi introduse într-o bază de date, va fi limitată la maximum deplasarea persoanelor, vor fi stabilite rute ocolitoare, măştile de protecţie vor fi purtate de toate persoanele aflate în spaţiile publice. Asigurarea ordinii publice este realizată de către Poliţia Locală, iar în situaţia în care aceasta nu este constituită sau efectivele acesteia nu sunt suficiente, măsurile de ordine publică sunt asigurate de către Jandarmerie sau Poliţie.

Intrarea/ieşirea persoanelor, permisă doar pentru activități economice sau de securitate

În ordin se mai precizează că în zona menţionată este permisă intrarea/ieşirea persoanelor care nu locuiesc în interiorul zonei restricţionate pentru activităţi economice sau în domeniile ordinii publice, securităţii naţionale, situaţiilor de urgenţă, sanitar, farmaceutic, sanitar-veterinar, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar precum şi pentru intervenţii care asigură continuitatea serviciilor de utilităţi publice.

Citește și:

România a depășit 1.000 de cazuri de COVID-19. Ce spune ministrul Sănătății despre revenirea la starea de urgență: ”Trăim un moment dificil. Stăm și strigăm că am ajuns ciuma Europei?”

De asemenea, este permisă intrarea/ieşirea persoanelor care locuiesc în interiorul zonei pentru desfăşurarea activităţilor agricole.

În judeţul Giurgiu, de la debutul pandemiei au fost confirmate 330 de cazuri de Covid-19.

Terasele se închid la ora 22:00, de luni până vineri și la 23:00 în weekend. Măsuri drastice luate de autorități în unel... Din septembrie se va putea ajunge cu trenul de la Aeroportul Otopeni la Gara de Nord. Linia de cale ferată, gata în toam...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x