Căutare Live

Stare de alertă în România! Coronavirusul închide prima Universitate din România: cursurile, examenele și practica studenților, suspendate

Universitatea de Medicină ”Carol Davila” din Bucureşti a decis, duminică, suspendarea cursurilor, practicii şi examenelor, până în 31 martie, pentru a reduce infectarea cu coronavirus.

Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, întrunit, duminică, în regim de urgenţă, a anunţat suspendarea cursurilor şi lucrărilor practice, precum şi a examenelor pentru toţi studenţii, începând cu data de 09.03.2020 şi până la data de 31.03.2020, potrivit unui anunţ pe site-ul universităţii.

Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile art.3 din Hotărârea nr.6/06.03.2020 a Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și: Încă un caz de coronavirus confirmat în București. Femeie de 42 de ani, al 14-lea infectat cu Covid-19 din România

În România au fost confirmate 14 cazuri de infectare cu coronavirus

Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise începând de duminică, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, care a precizat că au fost stabilite şi criteriile pe baza cărora poate fi decisă suspendarea cursurilor, ca urmare a cazurilor de coronavirus.

Stagiile practice în spitale pentru studenţii la Medicină au fost sistate până la 31 martie, precum şi vizitele aparţinătorilor.

Arafat a reluat recomandarea ca cetăţenii români să nu circule în zonele afectate de coronavirus, iar celor care sunt în aceste zone să nu vină în România.

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Județul Mureș întră pe harta coronavirus: 15 cazuri în România. Doi pacienți depistați pozitiv în ultimele ore...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri